Un televisor antic fa caure la banda ampla d'un poble

Un televisor antic provoca talls d'internet en un poble gal·lès durant un any i mig

Un equip de tècnics localitza un fort impuls elèctric que interferia en la banda ampla de la població

Actualitzat

Per fi s'ha resolt el misteri que tenia intrigats els habitants d'Aberhosan, al País de Gal·les. Feia un any i mig que denunciaven caigudes en la connexió de banda ampla cada dia. Un grup de tècnics es va traslladar a la zona per intentar esbrinar què provocava la incidència, que fins i tot podia arribar a afectar altres pobles propers.

Segons un informe de l'empresa Open Reach, després de 18 mesos de proves i substitucions de cablejat, l'equip finalment ha trobat la font de les interferències que ocasionaven la caiguda puntual del servei: el televisor antic d'un veí, que l'encenia cada dia a la mateixa hora.

 

El simple fet d'encendre aquest televisor feia caure el servei de banda ampla a l'àrea, tal com van determinar els professionals, que van fer tests per veure si la fallada era causada per un fenomen conegut com a Shine (un so elèctric amb un gran nivell d'impulsos), com explica l'enginyer Michael Jones.

"Aquest fenomen consisteix en una interferència elèctrica emesa per un aparell que pot impactar en la connectivitat de la banda ampla."


Pel tal d'analitzar l'espectre elèctric, l'equip va inspeccionar la zona al voltant de les 6 del matí i va determinar que l'impuls arribava des d'una de les cases de la població a les 7.00.

Va resultar que, cada matí, un dels habitants de la casa encenia el seu televisor antic. Això provocava una caiguda a la resta del poble, assegura l'enginyer a l'informe d'OpenReach.

El veí, que no s'ha volgut identificar, estava "avergonyit" després de descobrir que el seu televisor de segona mà havia provocat la caiguda del servei tants mesos. Immediatament, va estar d'acord a apagar-lo i no tornar-lo a fer servir mai més, assegura Jones.

La cap d'enginyers de la companyia a Gal·les, Suzanne Rutherford, ha assegurat que l'equip està "encantat" d'haver resolt finalment "el misteri d''Aberhosan", que tant havia "frustrat i deprimit" els seus companys, que no aconseguien saber el motiu de les caigudes del servei.

"Lamentablement, això no és tan estrany com la gent pensa. Tot el que tingui components elèctrics, des de llums per a exteriors fins a microones i càmeres de vigilància, pot tenir un impacte potencial en la seva connexió de banda ampla."

 

Aconsellen a tothom assegurar-se que els seus aparells elèctrics estiguin degudament certificats.

ARXIVAT A:
Internet
Anar al contingut