Un telèfon d'atenció psicològica per als autònoms que ho passen malament per la pandèmia

Una eina gratuïta a la qual poden recórrer per millorar el seu benestar emocional

Ferran Moreno GarciaActualitzat

El 2020, 4.500 autònoms han perdut el seu negoci a Catalunya, segons la Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa.

Per ajudar-los a afrontar aquest tràngol, tenen a la seva disposició un telèfon gratuït, per acompanyar-los psicològicament.

Qualsevol persona que tingui un negoci, que treballi per compte propi o es trobi en una situació laboral similar pot trucar al 900 505 805 i l'atendrà un psicòleg del Programa de Suport Emocional per a Autònoms i Autònomes de la ciutat de Barcelona.

La línia funciona 365 dies a l'any, de 6 del matí a 12 de la nit, a la ciutat de Barcelona. Sense límit de temps ni de trucades. Els usuaris poden trucar tantes vegades com vulguin i durant l'estona que necessitin.

És un servei de la Fundació Salut i Persona i de Pimec que ja existia abans de la pandèmia, però que l'Ajuntament de Barcelona ha potenciat aquest últim any.

El Joan Canes, de la botiga Deports i Destresa, ho va fer l'any passat en tres ocasions. Hi va començar a treballar fa 38 anys i ara n'és l'encarregat. L'acompanya un treballador, que va haver de deixar en ERTO. Va trucar quan creia que hauria de tancar definitivament.

Ho explica en aquest reportatge:

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut