El taxista estarà 6 mesos inhabilitat i ha d'indemnitzar l'usuari

Un taxista condemnat per negar el servei a un home cec amb el seu gos pigall

El conductor ha acceptat sis mesos d'inhabilitació i pagar 1.600 euros a l'usuari, segons aquesta sentència pionera

Actualitzat

Un taxista de Barcelona ha acceptat sis mesos d'inhabilitació per a la seva professió i el pagament de 1.600 euros d'indemnització per negar el servei i no permetre accedir a l'interior del vehicle un invident que anava amb el seu gos pigall, segons una sentència de conformitat d'un jutjat de Barcelona pionera a Espanya.
El taxista ha reconegut el delicte davant del jutjat penal número 20 de Barcelona, que l'ha condemnat a una pena de mig any d'inhabilitació també per a l'àmbit docent, esportiu i de lleure per vulnerar els drets fonamentals i les llibertats públiques d'una persona acompanyada de gos d'assistència i la llei del taxi.


Els fets van passar el 16 d'octubre del 2018 a l'avinguda Meridiana de Barcelona, quan l'invident, amb l'ajuda d'una tercera persona, va cridar un taxi. En intentar accedir a l'interior del vehicle amb el gos pigall, l'acusat es "va negar rotundament" a transportar el client al crit de "gossos no, gossos no", això malgrat estar legalment obligat a permetre l'entrada de l'animal.

El taxista es va posar en marxa mentre l'invident tenia encara mig cos fora del cotxe. Es va donar un cop amb el marc de la porta del vehicle i es va fer una contusió a l'espatlla, que li va provocar dolor a les cervicals.

El taxista estarà sis mesos inhabilitat i ha d'indemnitzar l'usuari (CCMA)

L'invident i el seu gos són un tot

El fiscal va considerar que la persona invident i el seu gos guia formen una totalitat i que no permetre l'accés al gos pigall comportava inevitablement la denegació delictiva del servei al seu amo amb discapacitat visual.
En la condemna, el jutge ha aplicat al taxista l'atenuant de reparació de dany per haver pagat abans del judici la majoria de la indemnització de 1.600 euros que li ha imposat en concepte de responsabilitat civil per les lesions i el dany moral causats.

Sentència pionera

És el primer cop que hi ha una sentència d'aquest tipus a tot l'Estat. Des de la Fiscalia s'anima altres persones invidents que estiguin patint els mateixos fets a denunciar-los. Afirma que la sentència ha de servir també per cridar l'atenció a tots els professionals que tenen la responsabilitat de facilitar la seva prestació pública o privada perquè compleixin les seves obligacions sense cap tipus de discriminació.

ARXIVAT A:
TaxisJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut