Una notificació en una caseta de socorrisme a Clovelly Beach que avisa que es prohibeix el bany per l'atac d'un tauró
Una notificació en una caseta de socorrisme a Clovelly Beach avisa que es prohibeix el bany (EFE/EPA/Bianca de Marchi)

Un tauró mata un banyista a les platges de Sydney en el primer atac mortal en 60 anys

La víctima és un home que encara no ha pogut ser identificat i han tancat les platges mentre intenten capturar l'animal

Les platges del sud de Sydney, a Austràlia, estan tancades per un atac de tauró blanc que ha provocat la mort d'un banyista aquest dimecres a la platja de Little Bay. La víctima encara no ha pogut ser identificada i els fets els va captar en vídeo un testimoni. És el primer atac mortal de tauró en 60 anys en aquesta zona.

Les autoritats estan fent una recerca per mirar de localitzar l'animal. L'operació està en marxa en més de 25 quilòmetres de costa. S'utilitzen helicòpters i drons i la intenció seria capturar l'esquàlid. Al mar s'hi han posat sis trampes amb dispositius electrònics.

El ministre de Pesca de l'estat de Nova Gal·les del Sud, Dugald Saunders, ha reconegut que serà "com buscar una agulla en un paller, perquè els taurons recorren grans distàncies". Es calcula que l'exemplar que va atacar l'home fa entre 3 i 5 metres de llargada.

Les platges on està prohibit banyar-se són desenes i inclouen les icòniques Bondi i Bronte, molt populars entre els turistes. Aquesta setmana, les temperatures a la zona de Sydney ronden els 30 graus.
 

El 2021, tres morts per atacs de tauró a Austràlia

L'any passat hi va haver 18 atacs de tauró a tot Austràlia, tres dels quals van ser mortals. La darrera víctima mortal registrada concretament a les platges properes a Sydney pel mateix motiu va ser el 28 de gener de 1963.

L'actriu australiana Marcia Hathaway va morir a conseqüència de les mossegades d'un tauró toro a la badia de Sugarloaf.

Diversos estudis de l'agència científica pública CSIRO indiquen que, segons dades del 2018, hi ha uns 2.200 exemplars adults de tauró blanc a les costes australianes. Són considerats els més perillosos i estan inclosos a les llistes d'espècies en risc d'extinció.

 

ARXIVAT A:
Austràlia
Anar al contingut