Un tapís de 90 metres narra les 8 temporades de "Joc de trons"

30 persones han brodat durant dos anys les escenes més mítiques de la sèrie

RedaccióActualitzat

La ciutat de Bayeux, a França, és famosa pels seus tapissos. Sobretot pel que explica la batalla de Hastings, entre anglesos i normands. Ara, el museu de la ciutat on s'exhibeix aquesta peça històrica en té una de nova: el tapís de "Joc de trons".

 

El tapís l'han brodat durant dos anys trenta persones d'un museu d'Irlanda del Nord.

 

Les imatges representen al llarg de gairebé 90 metres algunes de les escenes més destacades de les 8 temporades d'aquesta saga d'èxit mundial. La sèrie ha trencat tots els rècords i té 32 nominacions als pròxims Premis Emmy, que s'entreguen la nit del 22 al 23 de setembre. 

El tapís es va crear a iniciativa de l'oficina de turisme irlandesa, que volia conservar "una herència" després del final de la sèrie. Ha estat confeccionat per una trentena de brodadors procedents de museus nacionals d'Irlanda.

 

Igual que la sèrie, el treball sobre el tapís era un secret ben guardat: els brodadors havien de firmar clàusules de confidencialitat.

 

8 temporades en escenes brodades

El tapís resumeix la sèrie a través de les escenes més impactants dels 73 capítols. Des de l'arribada dels Lannister a Winterfell amb la mítica frase "Winter is coming"

 

O la mort de Ned Stark, que tant va sorprendre 

 

No podia faltar la sagnant matança a The Red Wedding, que tots els espectadors guarden a la memòria 

 

Ygritte recordant "You know nothing Jon Snow" 

 

O una de les històries que va tenir intrigats els seguidors de la sèrie entre les temporades 5 i 6, la mort i resurrecció de Jon Snow. 

 

La mort d'Hodor retenint els Caminants Blancs, recordada com una de les més tristes per l'estimació al personatge

 

O la destrucció de King's Landing per part de Daenerys i el seu drac. 

 

El tapís fa un recorregut per aquesta sèrie, que passarà a la història com una de les més premiades, més cares i amb més descàrregues per "streaming". Més de 19 milions d'espectadors van veure l'últim capítol.

Tot i que la darrera temporada ha deixat molts fans descontents.

 

El tapís de Bayeux

Segons Antoine Verney, comissari dels museus de Bayeux, el tapís de Bayeux és "l'avi del tapís Game of Thrones".

El tapís de Bayeux és una obra mestra de l'edat mitjana que narra la invasió d'Anglaterra pels normands en commemoració de la batalla de Hastings.

 

 

Des de l'any 1980, l'original es conserva i exhibeix al centre Guillaume le Conquérant de la ciutat de Bayeux, a Normandia, i ha estat presentat per a la seva inscripció el 2007 al Programa Unesco per a la Memòria del Món

Aquesta joia medieval narra la conquesta d'Anglaterra en 58 escenes i té uns 70 metres de llarg i 50 centímetres d'ample.

ARXIVAT A:
Televisió
Anar al contingut