Un tap de tovalloletes humides obliga a aixecar tot un carrer a Roquetes, al Baix Ebre

L'Ajuntament farà una campanya per conscienciar els veïns dels perjudicis de llençar les tovalloletes al vàter, quan han d'anar al rebuig

Llençar una tovalloleta humida al vàter, pot semblar inofensiu, però no ho és. S'han convertit en un problema per al medi ambient, però també per als ajuntaments perquè embussen les canonades.

A Roquetes, al Baix Ebre, han hagut d'obrir tot un carrer i renovar-ne el clavegueram per culpa d'un tap format per acumulació de tovalloletes higièniques d'un sol ús.

Les obres al carrer Sant Fermí han estat "imprevistes" i el consistori les ha hagut d'assumir a causa del col·lapse de les canonades. La canonada  nova serà de més diàmetre i és de plàstic, perquè no es torni a repetir el problema.

Una de les canonades obstruïdes a Roquetes (CCMA)

L'alcalde, Ivan Garcia, reclama a la ciutadania que faci un bon ús d'aquest producte i llenci les tovalloletes al rebuig. "Es generen molts embussos al clavegueram de la ciutat amb despeses innecessàries", ha explicat en un vídeo a les xarxes.

 

Ara, l'Ajuntament farà una campanya per conscienciar els veïns dels perjudicis de llençar les tovalloletes al vàter. Volen repartir fulls amb informació casa per casa.

El consistori també arregla el carrer Pallarès, on s'havia enfonsat la canonada, "que era molt antiga", i produïa problemes en el sistema de clavegueram i de distribució de l'aigua potable.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut