Ormuz

Un submarí nord-americà xoca contra un petrolier japonès al mar d'Aràbia

Fonts del Pentàgon i del govern del Japó han confirmat que un submarí nord-americà ha xocat amb un petrolier japonès al sud de l'estret d'Ormuz, entre el golf Pèrsic i el mar d'Oman. Segons fonts oficials, el submarí pujava a la superfície quan ha topat amb el vaixell. Les mateixes fonts parlen d'alguns danys, però apunten que no hi ha hagut ferits ni tampoc cap fuita de combustible. Un portaveu del govern japonès ha anunciat que l'accident s'està investigant i que de moment no es poden confirmar més dades.

Actualitzat

El submarí nord-americà, amb base a Bahrein, ha xocat al mar d'Aràbia amb el petrolier "Mogamigawa", de la companyia japonesa Kawasaki Kisen Kaisha. Segons han explicat fonts del Pentàgon i del Ministeri d'Afers Estrangers japonès, tot indica que el submarí pujava a la superfície quan ha topat amb el vaixell.

Fonts de la marina dels Estats Units han confirmat que l'accident no ha provocat ferits ni tampoc cap fuita de combustible, però sí danys materials. Per la seva banda, un portaveu del govern japonès ha anunciat que l'accident s'està investigant i que de moment no es poden confirmar més dades.

El 21 de novembre hi va haver una col·lisió semblant al sud del Japó. En aquella ocasió no hi va haver ferits però sí desperfectes al submarí. En canvi, l'any 2001 el xoc d'un submarí similar de propulsió nuclear, també nord-americà, i d'un pesquer escola japonès a les costes de les illes Hawaii va fer nou morts.

Anar al contingut