El Vilar del municipi de Castellbell i el Vilar, al Bages
Canvi d'alcalde i majoria absoluta a Castellbell i el Vilar, al Bages (Viquipèdia)

Un sol vot decideix el canvi de govern a Castellbell i el Vilar, amb majoria absoluta

Adrià Valls, amb la candidatura Sumem, vinculada a ERC, acaba amb tres legislatures de majoria absoluta de l'alcaldessa socialista Montserrat Badia

Adrià Valls, de la candidatura Sumem per Castellbell i el Vilar, al Bages, guanya per un sol vot i fa fora l'actual alcaldessa socialista, Montserrat Badia. La candidatura vinculada a ERC, que aglutina l'oposició al govern municipal, ha aconseguit la majoria per 827 vots, davant dels 826 de la candidatura socialista.

Adrià Valls, de 42 anys, fins ara regidor, que es presentava per primer cop com a cap de llista, ha trencat amb tres legislatures encadenades de Badia, que haurà de deixar l'alcaldia.

En saber-se els resultats, els socialistes han demanat immediatament el recompte de vots, que ha confirmat el resultat de 827 a 826.

Un sol vot decideix el canvi al govern municipal

Aquest vot decisiu representa un canvi radical al municipi. Montserrat Badia perd la majoria absoluta que havia renovat consecutivament en les últimes 4 eleccions municipals. Aquesta vegada l'oposició s'ha unit en una sola candidatura al voltant d'ERC perquè Junts no aconseguís tancar una llista.

Així només dos partits s'han presentat a les eleccions al municipi; per tant, no hi ha opció a pactes i la majoria és ara per a Adrià Valls.

Badia ja va substituir com a cap de llista del PSC, a les eleccions del 2011, el seu pare, Isidre Badia, que va ser alcalde amb majoria absoluta des de les primeres municipals excepte del 1995-1999 i del 2007 al 2011, en què va estar a l'oposició.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut