Barcelona

Un sindicat de Mossos denuncia que els laboratoris científics de la policia catalana són deficients

Si els laboratoris científics de la policia catalana fossin privats, les autoritats ja els haurien precintat. Aquesta és l'opinió del sindicat Col·lectiu Autònom de Treballadors dels Mossos d'Esquadra, el CAT. La contundent conclusió és fruit d'un estudi que certifica nombroses mancances estructurals en els espais científics policials. El sindicat ha fet un informe d'identificació de riscos laborals dels laboratoris de les comissaries de les Corts, de Barcelona, del Complex Central dels Mossos, a Sabadell, de Girona, de Reus i de Granollers. El pitjor de tots, aquest últim.

Actualitzat
Els laboratoris científics dels Mossos d'Esquadra tenen importants deficiències. Així ho denuncia el sindicat Col·lectiu Autònom de Treballadors dels Mossos d'Esquadra, el CAT.

En declaracions a Catalunya Informació, el responsable de riscos laborals del CAT, Jaume Gustems, assegura que si aquestes deficiències les haguessin detectat en un laboratori privat, les autoritats l'haurien precintat.

Gustems denuncia que l'espai del laboratori no està ben delimitat i té importants mancances com la falta d'il·luminació, de ventilació, de plans d'autoprotecció en casos d'evacuació i fins i tot de sortides d'emergència.

El sindicat carrega durament contra l'administració perquè considera que no dóna exemple. Gustems assegura que si es tractés d'un laboratori privat ja se n'hauria aturat l'activitat, sancionat el propietari i els treballadors estarien al carrer.

Dels cinc laboratoris analitzats -les Corts, de Barcelona, del Complex Central dels Mossos, a Sabadell, de Girona, de Reus i de Granollers-, el que presentava més deficiències és el de Granollers.
Anar al contingut