Un senglar mossega una nena al centre de Cadaqués quan és ple de gent

Els serveis sanitaris l'han diagnosticada com a ferida menys greu i l'han dut al CAP de la població per curar-la

RedaccióActualitzat

Com a molts altres llocs del país, fa força anys que a Cadaqués els senglars arriben sovint a zones habitades i s'hi passegen buscant menjar, com és el cas de les platges i els carrers de la població.

Aquest dilluns un exemplar ha anat més enllà i ha mossegat una nena de 10 anys a la Platja Gran del centre del poble cap a les 10 de la nit, quan hi havia molta gent passejant.

Quan l'animal la va atacar, la nena estava jugant a la platja amb altres nens, i tenia els pares i els oncles a pocs metres. Atesa per sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques, el SEM, la van diagnosticar com a ferida menys greu, i la van portar al CAP de Cadaqués.

En aquest vídeo, gravat per una persona que era a prop, es pot veure com s'enduen la nena després que els sanitaris li hagin fet una primera valoració de la ferida:


Ferida "lineal"

Segons han informat els serveis sanitaris, la van atendre cap a les 10 i 20 de la nit al CAP de Cadaques per una ferida a la cama esquerra, i la van portar en ambulància a l'Hospital de Figueres.

Va rebre l'alta poc abans de la una de la matinada, després que la curessin de la ferida, que fonts mèdiques han descrit com a "lineal", i que podria no correspondre amb una mossegada.

En tot cas, els testimonis presencials han dit en tot moment que la ferida es va produir per una queixalada de l'animal.

Posteriorment l'Ajuntament de Cadaqués ha afirmat que el porc senglar li ha clavat l'ullal a la cama esquerra, que es tracta d'"una ferida important", i que tant la nena com els pares estan molt espantats.


Queixes a les xarxes

Alguns usuaris de les xarxes socials se n'han fet ressò i s'han queixat que puguin passar aquestes coses al mig d'un poble:

No donar menjar als senglars

Aquest dimarts, i enmig de l'enrenou provocat per l'atac del senglar, l'alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana, ha afirmat que s'enduriran les mesures contra aquests animals:

"La primera mesura serà intentar trobar l'animal que va ferir a aquesta nena, i a partir d'aquí actuar ja ràpidament, i prendre mesures més dràstiques que les que s'havien pres."

Serinyana ha fet una crida a la població i als turistes que la visiten perquè no donin menjar als senglars, i els ha advertit que malgrat de de vegades no ho semblen, són animals salvatges perillosos.

També ha anunciat que aquest dimarts a la tarda es reunirà amb els Agents Rurals per coordinar-se i buscar solucions a la proliferació de senglars a la població.

Els Agents Rurals, per la seva banda, han explicat que fan batudes al llarg de l'any al parc natural per reduir el número d'animals que hi ha, i que a l'hivern també ho fan al mateix casc urbà.

Una femella de senglar amb tres cries passejant-se per la platja, el maig del 2014 a Cadaqués (Foto: Montse Camps)

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut