El "seient per a homes" amb penis inclòs de la campanya al metro de Mèxic (YouTube)
El "seient per a homes" amb penis inclòs de la campanya al metro de Mèxic (YouTube)
Ciutat de Mèxic

Un seient amb penis denuncia l'assetjament sexual a les dones al metro de Mèxic

La campanya #Noescosadehombres suma milers de visionats

RedaccióActualitzat

Una campanya atrevida pretén conscienciar els usuaris del metro de Ciutat de Mèxic de l'assetjament sexual de què són objectes moltes dones durant els desplaçaments diaris.

Un de les vies per fer-ho ha estat instal·lar en un vagó un seient que reprodueix un cos masculí despullat i en què sobresurt el penis. L'objectiu és que els homes que s'hi asseguin notin el que pot sentir una dona que un passatger se li refrega.

 

 

El seient està senyalitzat com a "només per a homes". Als peus, una placa informa:

"És molest viatjar aquí, però no es compara amb la violència sexual que pateixen les dones en els trasllats quotidians. 9 de cada 10 dones a la Ciutat de Mèxic han estat víctimes d'algun tipus de violència sexual en els trasllats quotidians."

 

Una altra via de conscienciació ha estat projectar a les pantalles que hi ha a les andanes primers plans dels culs dels passatgers que esperen drets i que es mostren incòmodes amb la situació. "Això ho pateixen milers de dones cada dia" és el missatge que apareix a la pantalla després de mostrar aquest part de l'anatomia masculina.

 

 

No se sap qui hi ha darrere la campanya, batejada amb el nom #NoEsDeHombres, però els vídeos s'han difós per les xarxes socials i sumen milers de visites en pocs dies.

Anar al contingut