Un robatori de 14 hores: Set detinguts per robar dos milions en joies a Barcelona

Robatori planificat al mil·límetre en una joieria de Barcelona amb inhibidors, llances tèrmiques i informació privilegiada

RedaccióActualitzat

Un grup criminal de Madrid, fortament especialitzat i equipat, va entrar en un taller de joieria de Barcelona. Segons la policia, se'n van endur dos milions d'euros en peces de joieria, rellotges i diners.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, en una operació conjunta, han detingut set persones com a presumptes autors del robatori aquest octubre. L'assalt va ser al febrer i demostra que els lladres tenien informació sobre el taller i també coneixements per fer aquest tipus d'accions.

Segons la policia, els lladres van manipular el sistema d'alarma, van desactivar els sensors d'algunes zones del local i van fer un gran forat per poder accedir al taller. Un cop dins, van rebentar una cambra cuirassada de més de 10 centímetres de gruix i van accedir a les dues caixes fortes que també van aconseguir obrir, amb l'ús d'un bufador. Tota l'operació va durar 14 hores.

Els autors del robatori tenien informació privilegiada del taller de joieria: la distribució interior, la seguretat que hi havia i el contingut de les caixes fortes. Es tracta també d'uns lladres experts en la desactivació remota d'alarmes i en el maneig de bufadors d'oxitall, llances tèrmiques i inhibidors de freqüència.


Una investigació de mesos

El robatori era tan especialitzat i únic que la investigació la va assumir la Unitat Central de Robatoris amb Força (UCROF) dels Mossos d'Esquadra. La policia va poder relacionar persones i vehicles amb el robatori. Són lladres amb antecedents establerts a la zona de Madrid. Alguns dels integrants del grup estan acusats d'assaltar un dipòsit judicial de drogues.

En aquest punt de la investigació, es va activar la coordinació entre Mossos i Policia Nacional per detenir els presumptes autors. El 9 d'octubre el jutjat d'Instrucció 9 de Barcelona va autoritzar entrades i escorcolls als domicilis dels investigats a Madrid i Toledo. Es va detenir set persones.

A les cases només hi van intervenir 2.600 euros en efectiu i diversos rellotges de luxe. El botí de la joieria encara no s'ha pogut recuperar.

Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 11 d'octubre i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut