Ernest Hemingway
Ernest Hemingway

Un relat que Hemingway no va publicar per "avorrit" veu ara la llum

Actualitzat

Gairebé 60 anys després de la seva mort, un relat curt inèdit de l'escriptor nord-americà Ernest Hemingway ha estat publicat aquest dijous a la revista "The Strand Magazine".

L'autor va escriure "A room on the garden side" ("Una habitació al costat del jardí") el 1956. Segons la cadena de televisió CNN, la història forma part d'un lot de cinc narracions breus. L'escriptor les va enviar al seu editor amb una carta on li deia que les podia publicar quan ja hagués "mort":

"Són probablement històries avorrides, però algunes són molt divertides, crec. [...] De totes maneres, sempre les pots publicar després que m'hagi mort."

El manuscrit original, de 15 pàgines i escrit a llapis, està narrat en primera persona per un escriptor que es diu Robert. Es desenvolupa a l'Hotel Ritz de París i dibuixa un escenari de soldats cansats de la guerra, "però esperançats pel futur", segons apunta "The Strand Magazine".

Escrita fa gairebé sis dècades, com moltes altres obres de Hemingway, aquesta també està marcada per la guerra, en aquest cas la Segona Guerra Mundial. L'acció té lloc a la capital francesa a l'agost del 1944, sota l'ocupació nazi.

Tot i que el relat no s'havia publicat fins ara, l'escrit original ha estat durant dècades a la Biblioteca John Fitzgerald Kennedy de Boston, segons mitjans locals. Ara, "The Strand Magazine" n'ha aconseguit els drets per publicar-la.

Hemingway, guardonat amb el Premi Nobel de Literatura el 1954, és considerat un dels millors escriptors del segle XX per novel·les com "Un adeu a les armes" o "El vell i la mar".

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut