Un regidor del PDeCAT estudia "accions criminals" per la declaració d'un agent al Suprem
El regidor del PDeCAT Miquel Sàmper el 19 d'octubre del 2017 a Terrassa

Un regidor del PDeCAT estudia "accions criminals" per la declaració d'un agent al Suprem

En el judici del procés, l'agent de la Guàrdia Civil va acusar Miquel Sàmper d'haver "provocat" una actitud "gens pacífica" durant l'escorcoll d'Unipost a Terrassa

Josep Maria CampsActualitzat

El regidor pel PDeCAT a l'Ajuntament de Terrassa Miquel Sàmper ha anunciat que estudia "accions criminals" contra un dels agents de la Guàrdia Civil que van declarar aquest dijous al Tribunal Suprem.

Sàmper ha assegurat que l'agent, identificat amb el TIP S00885Q, el va acusar d'haver "incitat les masses" durant l'escorcoll a Unipost a Terrassa el 19 de setembre del 2019.

Sàmper ho ha fet públic a través de Twitter amb un vídeo de la declaració de l'agent.

 


Preguntat pel fiscal sobre el comportament dels concentrats davant d'Unipost, l'agent va assegurar en la seva declaració que Sàmper "els va provocar" una actitud "gens pacífica".

"Va arribar allà..., ara recordo que va arribar un polític que es va entrevistar amb ells i després va sortir als mitjans de comunicació, i que jo en un principi no vaig identificar, i ara dono plena fe que es tractava d'un senyor relacionat amb l'Ajuntament de Terrassa que es diu Sàmper."

"Està vinculat..., és el portaveu del PDeCAT a la junta de portaveus de l'Ajuntament de Terrassa. I va estar amb ells encoratjant-los, animant-los, cantant, i provocant doncs això, aquesta actitud gens pacífica respecte a l'actuació que estàvem fent nosaltres dins del local."

 

"Una mentida com una catedral"

Miquel Sàmper el 19 d'octubre de 2017 durant l'escorcoll a Unipost a Terrassa

 

Miquel Sàmper ha assegurat aquest divendres que les afirmacions de l'agent són mentida.

"Això és una mentida, una mentida com una catedral. Va ser tot el contrari, no vaig haver de posar pau perquè hi va haver pau tot el dia, però els agents de mediació dels Mossos em van dir: 'Estigues per aquí per si et necessitem.' Però és que no em van necessitar."

"El meu és un exemple humil i petit, però un exemple més, d'una conducta impune que hem de començar a aturar."


Sàmper va ser president del Consell de l'Advocacia Catalana del maig del 2013 a l'octubre del 2014 i ha guanyat les primàries de JxCat per optar a l'alcaldia de Terrassa en les pròximes eleccions municipals del maig,

 

"Es mastegava l'odi"

D'altra banda, aquest dijous a la tarda, un altre guàrdia civil, que va fer d'instructor de l'atestat del que va passar l'1-O a Sant Joan de Vilatorrada, va fer aquest relat:

"Va derivar en una violència inusitada. Jo he tingut experiències de tot tipus, però el que vaig viure aquell dia no ho oblidaré mai, perquè era una mostra d'odi, de menyspreu... Metafòricament, puc dir que es mastegava l'odi, es mastegava una ràbia..."

Malgrat que a les imatges d'aquell dia es veu com els agents assalten el col·legi electoral corrent i pegant a la gent amb els escuts i les porres, aquest agent va assegurar en la declaració que "els primers a pegar eren ells".

Vídeo de l'actuació de la Guàrdia Civil l'1-O a Sant Joan de Vilatorrada


Guàrdies civils "a la carrera, amb les porres alçades"

L'advocat dels ciutadans lesionats aquell dia al poble durant l'actuació policial, David Casellas, acusa l'agent de no haver explicat la metodologia amb què va actuar la Guàrdia Civil.

"El que deixa d'explicar aquest testimoni, per nosaltres molt rellevant, és el moment en què, a la carrera, amb les porres alçades i els escuts, sense advertir de res a ningú, comencen a colpejar i a causar lesions a les persones que eren davant la porta."


Per aquests fets, l'Audiència de Barcelona ha obligat a reobrir el cas i ha citat a declarar com a imputat el cap de l'operatiu de la Guàrdia Civil.

L'actuació policial va acabar amb una quinzena de ferits i dos policies contusionats, un d'ells pel llançament d'una cadira després de la càrrega.

Imatge d'un vídeo gravat l'1 d'octubre a Sant Joan de Vilatorrada durant l'actuació policial a l'Institut Quercus

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut