Girona

Un regidor de Vox de Salt, entre els 8 detinguts per estafa en la compravenda d'or

El regidor hauria participat en l'estafa cobrant xecs a nom de l'establiment. Hi ha un novè detingut per robar mig quilo d'or

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 8 persones a Girona per estafar els propietaris d'una botiga de compravenda d'or i empenyoraments. Entre els detinguts hi ha un regidor de Vox de l'Ajuntament de Salt. A més s'ha detingut una novena persona per haver robat mig quilo d'or de la botiga.

Els mossos van iniciar les indagacions al mes de març, i van constatar que durant l'any 2019, la responsable de l'establiment, s'hauria apropiat de joies empenyorades i comprades per la franquícia. Després hauria donat aquestes joies als seus còmplices per revendre-les i treure'n un profit econòmic.

A més, els agents també van detectar que la dona havia fet servir quatre xecs a nom de la franquícia, per un valor total de 9.000 euros, per cobrar-los en metàl·lic amb l'ajuda de dues persones més. Segons ha avançat el Diari de Girona, el regidor de Vox de Salt, Sergio Concepción, hauria estat una d'aquestes dues persones conxorxades amb la responsable de l'establiment per treure diners de la franquícia.

Les detencions es van fer entre el 10 i 12 de juny a Girona. Vuit persones, -cinc dones i tres homes-, d'entre 24 i 58 anys, veïns de Girona, Salt i Sant Feliu de Guíxols, han estat detinguts com a presumptes autors d'un delicte d'estafa continuada.

Al final de la investigació, els mossos van detenir una novena persona, relacionada amb un dels detinguts, com a presumpte autor de la sostracció de 500 grams d'or de la mateixa botiga.

Finalment, es van recuperar joies per un valor d'uns 15.000 euros, que han estat lliurades al seu legítim propietari.

Els detinguts, tres dels quals tenien antecedents, van passar el dia 13 de juny a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicialVox
Anar al contingut