Girona

Un rastre de fang i equipaments inservibles després del pas del Gloria a Girona

Hi ha 500 abonats del barri de Sant Ponç sense llum i GEiEG i el camp de futbol municipal de Pont Major han quedat molt malmesos

RedaccióActualitzat

A la ciutat de Girona, els efectes del pas del Gloria encara són ben visibles. El cabal del riu Onyar ha baixat uns metres i ja no passa a fregar dels balcons dels edificis del voltant. Però l'aigua arrossega restes de branques i sediments que s'ha emportat el riu:

 

 

 

Els barris més afectats per la crescuda del riu Ter han estat els de Pedret, Pont Major i Sant Ponç. Encara no es pot posar cap xifra als danys que el desbordament del Ter ha provocat, però sí que es comença a veure que l'abast dels desperfectes serà gran.

Al barri de Pedret, on l'aigua va inundar els baixos de moltes cases, abans de començar a netejar cal treure tot el fang i la sorra que hi ha deixat el riu. Al barri de Sant Ponç encara hi queden molts pàrquings subterranis plens d'aigua.

I un problema amb un generador ha deixat 500 abonats sense llum

 

 



A mesura que l'aigua baixa, es reforcen les tasques de neteja del fang i els sediments arrossegats pel riu. 

Dijous es va inundar el complex esportiu GEiEG de Sant Ponç i ha deixat inservibles les dues piscines, els vestidors i els despatxos. També han quedat malmeses les calderes i la maquinària.

 

 

El fang cobreix les instal·lacions del GEiEG a Sant Ponç
El fang cobreix les instal·lacions del GEiEG a Sant Ponç (Marta Massó)


El Trueta funciona al 100%

L'Hospital Josep Trueta funciona amb normalitat des de mig matí, inclòs el servei de radioteràpia que va quedar cancel·lat dijous de forma preventiva arran de les inundacions a plantes subterrànies per la crescuda del riu Ter. La suspensió d'aquest servei va afectar ahir 94 pacients i aquest matí han estat 24 els que no han pogut fer les sessions de radioteràpia programades a primera hora.

 


També de manera preventiva es va traslladar a un altre espai un grup de pacients en tractament a l'hospital de dia oncològic. A més, es van tapiar els accessos als búnquers de radioteràpia per evitar possibles filtracions.

Radiologia, consultes externes, gabinets, quiròfans, hospitalització, hospitals de dia i urgències estan plenament operatives aquest divendres.

L'entrada d'aigua va començar a dos quarts de tres de la tarda d'ahir dijous a la planta -3, situada per sota del nivell del riu. A les zones amb més afectació es van acumular vint centímetres d'aigua sense conseqüències en l'abastiment tècnic de l'hospital. Pel que fa al tall en el subministrament d'aigua potable, des de l'hospital disposa d'un dipòsit que garanteix l'abastiment durant cinc dies.

Fang als carrers de Girona després del pas del Gloria
Fang als carrers de Girona després del pas del Gloria (Ajuntament de Girona)

 

I, a l'altra banda, el riu va inundar completament el camp de futbol de Pont Major. Aquest matí es podria comprovar com la força de l'aigua ha arrasat completament les instal·lacions. 

Camp municipal de futbol de Pont Major, a Girona
Camp municipal de futbol de Pont Major, a Girona (Marta Massó)
ARXIVAT A:
Temporal GloriaInundacions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut