Fragment videoclip Abdul X
Imatge del videoclip "Tirer sur les kiefs" d'Abdul X

Un raper francès, denunciat per incitar a matar policies en una cançó

El ministre de l'Interior, Brice Hortefeux, ha denunciat davant el Tribunal de Gran Instància de París el raper Abdul X per incitar a matar policies en una de les seves cançons. Es tracta del tema que porta per títol "Tirer sur les keufs" ("Disparar als policies").

Actualitzat
El ministre francès Hortefeux, en un comunicat, diu: "No deixaré que un raper sense notorietat amenaci homes i dones que, en condicions de vegades difícils, asseguren la seguretat dels nostres conciutadans". Pel dirigent francès, la cançó d'aquest raper nascut als afores de París, és una autèntica crida a la violència i a la mort.

La cançó d'Abdul X diu: "Si n'apuntes un (policia), mata'l, no fallis" o "una bala a la seva raça, una bala a la seva cara". En el videoclip, del qual encara es pot veure algun fragment per internet, tot i que s'ha retirat del portal de YouTube, el cantant apareix rapejant i amb una pistola a la mà. 

L'any 95 la banda NTM també va rebre una denúncia davant la justícia francesa i va haver de pagar una multa de 7.600 euros pel tema "Police". El mateix els va passar al grup Ministère AMER, que va rebre una multa de 38.000 euros per incitació a la violència a la cançó "Sacrifice de poulet" ("Sacrifici del policia").


Anar al contingut