Imatge d'arxiu d'un ramat d'ovelles pasturant, a Múrcia
Imatge d'arxiu d'un ramat d'ovelles pasturant, a Múrcia (Europa Press/Javier Carrión)
Almirós

Un ramat d'ovelles es menja 100 quilos de cànnabis per la falta de pastures a Grècia

El bestiar va accedir a una plantació legal on es conrea la marihuana per a ús medicinal

RedaccióActualitzat

Un ramat d'ovelles s'ha cruspit 100 quilos de cànnabis d'una plantació legal a Grècia. La situació desesperada per la falta de pastures va portar els animals a accedir a un hivernacle on es conrea cànnabis d'ús medicinal, a la zona de Magnèsia, a l'est del país. 

El pastor que tenia cura del bestiar es va sorprendre del comportament de les ovelles poc després d'haver-les tret a pasturar. De seguida van descobrir que el motiu d'aquesta conducta inusual era la ingesta de la planta a partir de la qual s'obtenen la marihuana i l'haixix. 

El diari TheNewspaper.gr ha informat de la notícia i ha recollit la lamentació del propietari de la plantació, que ha vist com la producció s'ha reduït per la sequera i les inundacions, primer, i per la fam de les ovelles, després. "No sé si és per riure o per plorar. Per la calor, perdem molta producció. Amb les riuades, en perdem més. I després de tot això, un ramat d'ovelles ha entrat a la instal·lació i s'ha començat a menjar el que quedava. No sé què dir, sincerament", ha afirmat. 
 

Greus efectes de la sequera, els incendis i les inundacions 

L'hivernacle és a la zona d'Almirós, un important centre agrícola i comercial de Grècia, país que aquest estiu s'ha vist greument afectat per la sequera, els focs i les pluges torrencials.

En el pitjor incendi registrat fins ara a la Unió Europea, es van cremar 80.000 hectàrees, l'equivalent a vuit termes municipals de Barcelona. 

Un ovella, entre animals ofegats per les inundacions a Palamàs, Tessàlia
Una ovella, entre animals ofegats per les inundacions a Palamàs, Tessàlia (Reuters/Alexandros Avramidis)

Fa poc, el temporal Daniel, que va deixar una desena de víctimes mortals entre Grècia, Turquia i Bulgària, també va provocar la mort de desenes de milers d'animals.

ARXIVAT A:
Grècia
Anar al contingut