Garrins ensangonats es "manifesten" contra les demandes salarials dels legisladors a l'exterio del Parlament de Kènia. (Foto: Reuters)
Garrins ensangonats es "manifesten" contra les demandes salarials dels legisladors a l'exterio del Parlament de Kènia. (Foto: Reuters)
Nairobi

Un ramat de porcs "ocupa" el Parlament de Kènia contra l'augment de sou dels diputats

Els parlamentaris i senadors de Kènia reclamen un augment del seu salari base mensual, des dels 532.000 xílings kenians actuals (uns 4.900 euros) fins als 850.000 xílings (uns 7.800 euros). Aquestes exigències es fan tot i que el nou president de Kènia, Uhuru Kenyatta, elegit el 4 de març, assegurés en la sessió inaugural del Parlament que un dels seus objectius principals era la reforma dels ingents salaris governamentals, que suposen el 12 per cent del PIB del país.

Actualitzat
Diversos grups de la societat civil de Kènia han deixat anar davant del Parlament una desena de porcs durant la protesta "Ocupa el Parlament", en contra de les demandes d'augment salarial dels diputats. Els manifestants, que portaven pancartes de protesta contra l'avarícia dels parlamentaris kenians, han recorregut els carrers del centre de Nairobi fins a plantar-se davant de l'entrada al Parlament, moment en què una furgoneta ha descarregat un ramat de porcs.

"Som aquí per les demandes dels diputats. És lamentable que la primera cosa en què han pensat a l'arribar al Parlament (després de les eleccions del 4 de març) sigui un augment de sou", ha afirmat el líder de la protesta, el conegut activista Boniface Mwangi, en declaracions recollides per la premsa local. "Aquesta actitud és una mostra d'impunitat, perquè ja cobren prou. De fet, el seu sou s'hauria de reduir", ha afegit Mwangi.

La policia ha mirat de dispersar la protesta amb canons d'aigua, primer, i gas lacrimogen, després, però els manifestants han continuat plantats davant del Parlament fins que els agents han començat a carregar. Un nombre indeterminat d'activistes han estat colpejats i detinguts per la policia, que ha trobat dificultats també per controlar els porcs.

Els parlamentaris i senadors de Kènia reclamen un augment del seu salari base mensual des dels 532.000 xílings kenians actuals (uns 4.900 euros) fins als 850.000 xílings (uns 7.800 euros). Aquestes exigències es produeixen tot i que el nou president de Kenya, Uhuru Kenyatta, elegit el 4 de març, assegurés en la sessió inaugural del Parlament que un dels seus objectius principals era la reforma dels ingents salaris governamentals, que suposen 12 per cent del PIB del país.
Anar al contingut