La pintura es titula "DHead XLVI" i al dors hi ha la firma de David Bowie

Un quadre de David Bowie trobat en una botiga de segona mà, a subhasta per 55.000 dòlars

Un comprador anònim va pagar 5 dòlars a una botiga d'objectes per a beneficència i ara la subhasta pot multiplicar per més de 10.000 aquell valor

Una obra pictòrica del músic David Bowie, de 1997, se subhastarà el 24 de juny al Canadà. Les persones que estiguin interessades a adquirir aquest quadre obra de Bowie encara poden fer les seves ofertes. La licitació actual és de 55.000 dòlars (més de 46.000 euros).

El que és curiós és que aquest mateix quadre es va recuperar d'una botiga d'objectes per a beneficència en una població del nord d'Ontario. La persona que el va adquirir en aquella ocasió en va pagar 5 euros. El feliç propietari anònim és qui es va posar en contacte amb la casa de subhastes canadenca perquè tenia sospites que aquella obra recuperada podia amagar un autor desconegut. Una etiqueta al dors amb el nom del músic anglès el va fer sospitar.

La pintura, titulada "DHead XLVI", està firmada per David Bowie i datada en l'any 1997. Forma part d'una sèrie de 47 pintures que Bowie va pintar entre els anys 1995 i 1997 i que va titular Dead Heads. Per la numeració, el quadre trobat a l'abocador i que ara se subhasta seria la penúltima obra d'aquesta sèrie.

Al dors del quadre hi ha la signatura, ja certificada, de David Bowie i l'any que es va pintar
Al dors del quadre hi ha la firma, ja certificada, de David Bowie i l'any que es va pintar (Cowley Abbot Art Auctioneers)

Segons la casa de subhastes Cowley Abbot, Bowie va retratar músics i amics i també va fer alguns autoretrats com a part de la sèrie Dead Heads. No s'especifica a qui va retratar Bowie en aquest cas, però es tracta, diu Cowley Abbot, d'una imatge inspirada en Ziggy Stardust, l'alter ego de Bowie. Es tracta d'un enigmàtic retrat de perfil i "una rara representació d'un artista cèlebre".

Un detall de la pintura, el retrat d'una persona no especificada
Un detall de la pintura, el retrat d'una persona no especificada (Cowley Abbot Art Auctioneers)

Les pintures de David Bowie rara vegada passen per una sala de subhastes i aquesta és la primera vegada que una obra seva es pot adquirir d'aquesta forma al Canadà. A Cowley Abbot estan emocionats per "poder portar una obra de Bowie al mercat" i també per la curiosa història que s'amaga darrere d'aquest quadre.

David Bowie, artista polifacètic, va tenir una influència indiscutible en el món de la música, el cinema, la moda i l'art de la segona meitat del segle XX. Va morir de càncer el gener de 2016 als 69 anys.

Per certificar l'autenticitat d'aquest quadre, Cowley Abbot ha demanat els serveis d'Andy Peters, especialista en les obres del músic nascut a Brixton. Peters té un web especialitzat a autentificar les firmes de David Bowie i ha confirmat que la que hi ha al dors del quadre és, efectivament, la del músic.

 

 

Anar al contingut