Exterior de l'Escola Sadako de Barcelona (Google Street View)

Un professor de l'escola Sadako de Barcelona suma 10 denúncies per agressió sexual a menors

Els Mossos estan investigant els casos, que es van destapar fa un mes i que haurien tingut lloc fa dècades i sempre fora dels centres educatius on ha treballat

Júlia López Romero

Un professor de l'escola Sadako de Barcelona que va ser denunciat per primer cop el mes passat per agressions sexuals a menors acumula ara 10 denúncies per aquest mateix delicte. Els fets, segons fonts policials, sempre haurien passat fora de l'àmbit escolar.

Les denúncies les han interposat alguns familiars seus, exalumnes de Sadako i exalumnes de l'antiga escola Arrel de la Font d'en Fargues. En aquest últim centre va exercir de monitor fa més de 40 anys, entre el 1981 i el 1983.

Les agressions de què se l'acusa fins ara s'haurien perpetrat fa entre 20 i 40 anys i algunes de les víctimes eren menors de 10 anys.


Apartat de la docència

Actualment, Santi Valls Vallvé té 63 anys i ha estat apartat de la docència arran de les primeres denúncies. Aquests últims 30 anys havia exercit de professor a l'escola Sadako i actualment estava de baixa per motius mèdics.

Des de la direcció del centre asseguren que un cop se li doni l'alta no podrà tornar a l'escola, situada al districte de Gràcia.

Quan Mossos d'Esquadra va comunicar una primera denúncia a l'equip directiu, fa just un mes, des del centre van enviar un comunicat a les famílies per informar-les del cas, al qual ha tingut accés TV3.

Una foto d'arxiu d'una aula de l'escola Sadako (ACN/Esther Romagosa)

L'escola ha activat protocols i experts per acompanyar les famílies

Des de l'escola expliquen que ràpidament es van activar els protocols previstos per aquestes situacions i van començar a col·laborar amb les autoritats per avançar en la investigació.

El document que l'escola ha enviat a les famílies informa que s'ha contactat amb experts "per acompanyar les vivències sobre aquesta notícia que se'n puguin derivar amb els infants de l'escola":

"Som una comunitat que sempre ha prioritzat la protecció i la seguretat dels nostres infants i adolescents. Ens comprometem a continuar treballant amb la màxima dedicació per garantir un entorn segur per a tots i totes."

L'agressor sexual havia tingut vincle amb els Lluïsos de Gràcia i SETEM

Valls també havia estat vinculat a les entitats Lluïsos de Gràcia, on va fer de monitor a l'esplai de l'associació, i a l'ONG per la solidaritat internacional SETEM.

Les dues organitzacions han informat dels fets als seus socis a través de comunicats, malgrat que de moment no tenen constància de cap denúncia provinent dels seus membres.

També en aquest cas han activat els protocols davant d'aquests fets i SETEM ha enviat un missatge de "rebuig contundent" a aquesta mena de delictes.

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat
ARXIVAT A:
Pederàstia MenorsAgressió sexualMossos d'Esquadra
Anar al contingut