Imatge del Ministeri de Justícia francès, a la place Vendôme (Guilhem Vellut, Wikimedia Commons)
Imatge del Ministeri de Justícia francès, a la place Vendôme (Guilhem Vellut, Wikimedia Commons)

Un presumpte jihadista, en llibertat a França per l'error d'un jutge

Actualitzat

Un presumpte jihadista, que estava en presó preventiva a França, es troba en llibertat des de l'abril per l'error que va cometre un jutge d'instrucció.

El suposat jihadista, Oualid B., ha de ser jutjat a París al novembre. Feia dos anys que era a la presó. L'havien acusat de tenir vincles amb els germans Bekhaled, que van ser detinguts quan preparaven un atemptat a Lió.

Oualid B. va sortir de la presó el 3 d'abril, quan un magistrat antiterrorista va oblidar renovar-ne la detenció preventiva. Des d'aleshores es troba sota un "control judicial molt estricte", segons el Ministeri de Justícia.

La informació l'ha publicat aquest dimecres el setmanari satíric "Le canard enchaîné". El mitjà diu que el magistrat va ser convocat pels seus superiors, que li van demanar que dimitís. Però ell s'hi va negar.

El 16 de maig, Oualid B. va tornar a ser arrestat perquè conduïa fora de l'àrea autoritzada. No té carnet de conduir i, a més, al seu telèfon mòbil, hi van trobar imatges de jihadistes i un vídeo de propaganda d'Estat Islàmic, segons "Le canard enchaîné".

Encara que la fiscalia va demanar 10 mesos de presó per això, el tribunal el va absoldre per falta d'elements acusatoris.

ARXIVAT A:
Jihadisme TerrorismeJudicial
Anar al contingut