Espanyol

Un preocupant Espanyol no aixeca el vol i perd a casa contra el Getafe (0-2)

L'Espanyol no ha canviat gens respecte a la pretemporada. L'equip, que encara no sap el que és guanyar, ha tornat a oferir una imatge pèssima en la primera jornada de Lliga i ha perdut 0-2 contra el Getafe i, a més, davant la seva afició. Els dos gols han arribat en la segona part, obra de Gavilán (54) i Riki (60). La golejada podria haver estat major, però Kameni ha pogut aturar les moltes ocasions del quadre de Schuster. Els nous fitxatges han ofert molt poc i la grada ha acomiadat els seus jugadors amb una xiulada preocupant.

Lotina ha format el primer onze de la Lliga amb Kameni, David García, Sá, Pochettino, Lopo, Ito, Costa, Zabaleta, Juanfran, De la Peña i Tamudo. Per la seva banda, el Getafe, en l'estrena oficial de Bernd Schuster a la banqueta, ha tret un onze combatiu amb: Luis, Contra, Pernía, Belenguer, Diego Rivas, Cotelo, Riki, Aníbal, Güiza, Celestini i Gavilán. El partit ha començat sense dominador clar. De fet, l'encontre ha estat força avorrit en el primer quart d'hora, ja que cap dels dos equips arribava a l'àrea rival. En el minut 21, Tamudo ha tingut la primera oportunitat de marcar després de pentinar d'esquena una pilota centrada per De la Peña. Al capità se'l veia més actiu que en els partits de pretemporada. Vuit minuts després, Costa ha fet una centrada bombada que Tamudo no ha pogut rematar, però sí que ha aconseguit molestar els dos centrals madrilenys, que no han rebutjat. La pilota semblava que entrava a gol, però Cosmin Contra ha tret l'esfèrica en la mateixa línia. Quatre minuts després la connexió màgica de Tamudo i De la Peña tornava a funcionar. En aquest cas es canviaven els papers i Tamudo assistia "lo Pelat", que no ha pogut aprofitar la passada de la mort del de Santa Coloma. Però a partir d'aquest punt l'Espanyol s'ha enfonsat. El Getafe ha pogut jugar amb més verticalitat i ha arribat en diverses ocasions a l'àrea de Kameni. Lotina estava molt molest amb Ito i Costa, que no aconseguien frenar la creació de joc dels de Schuster. Afortunadament per als blanc-i-blaus l'única arribada amb perill de gol, un xut de Gavilán, l'ha tret espectacularment Kameni. L'Espanyol marxava al vestidor després d'una primera part en què havia anat de més a menys. La mala imatge del final de la primera part ha anat a més en la segona. De fet, el Getafe, un equip que només aspira a la permanència, ha donat una lliçó a un molt pobre Espanyol. En el minut 54 ha arribat el primer gol. Gavilán, després d'una bona jugada que ha driblat Ito, ha fet un xut sec i ajustat que no ha pogut aturar Kameni. Sis minuts després, gràcies a una jugada de Güiza per la banda, Riki ha aconseguit el segon amb una rematada a plaer. L'Espanyol estava enfonsat i el Getafe no parava de crear ocasions claríssimes que només Kameni podia avortar. Riera ha entrat per Zabaleta, que ha ofert ben poc, igual que Juanfran, que no ha estat el de partits anteriors. Jofre ha substituït Sá. De la Peña ho ha intentat amb faltes directes i Tamudo es mostrava actiu, però sense sort. Els xiulets que s'han sentit a l'Olímpic són la mostra que l'Espanyol és molt lluny del que era. La defensa fa aigües i en atac no hi ha idees. A més, els homes de mig camp no poden crear joc amb garanties. Lotina haurà de fer molta feina. I els partits ja no són amistosos.