Un porquet perquè els infants facin dieta, en el punt de mira dels nutricionistes

Toys"R"Us retira el producte infantil després de l'alerta a les xarxes socials, però els experts avisen que tampoc és aconsellable per a adults

RedaccióActualitzat

Un ninot enganxat a la porta de la nevera que fa sons quan algú la vol obrir, per impedir temptacions de menjar fora d'hores. Aquest és reclam del Diet Piggy, el porquet vigilant de la dieta, contra el qual ha carregat el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya.

L'alerta va sorgir a les xarxes, pel fet que la cadena Toys"R"Us el tenia a la venda com a producte destinat a infants d'entre 8 i 11 anys. S'anunciava com un objecte per a persones "amb poca voluntat".

Diversos nutricionistes van posar el crit al cel i Toys"R"Us va retirar el producte.

La botiga de joguines va al·legar que era un producte adreçat a adults.

 

Tampoc l'han de fer servir adults

Tot i estar satisfets per la retirada, des del Col·legi de Nutricionistes avisen que el porquet encara es pot trobar tant a botigues físiques com per internet i que tampoc és aconsellable per a adults.

Reclamen que es retiri de la venda i també la publicitat i adverteixen dels efectes que pot tenir en la salut i l'estigmatització de les persones amb sobrepès i obesitat:

"Aquest tipus de "joguina" banalitza i estigmatitza una malaltia crònica greu, com és l'obesitat i colpeja a les persones que la pateixen, sigui quina sigui l'edat; a més de propiciar l'aparició de possibles trastorns de la conducta alimentària (TCA)."

El Col·legi afegeix que l'obesitat depèn de molts factors i és difícil de tractar. I, tenint en compte que la prevalença del sobrepès i l'obesitat s'ha duplicat en 20 anys i va en augment, es considera  un important problema de salut pública.

Apel·lant a la recerca cienífica, el col·lectiu rebutja termes com "dieta" o "règim" i remarca que el tractament de l'obesitat "dependrà de la seva gravetat i anys d'evolució" i passa per aconseguir que el pacient adquireixi estils de vida i hàbits alimentaris saludables.

 

ARXIVAT A:
SalutAlimentació
Anar al contingut