L'exinspector de la Policia Nacional Félix Riesco, aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona
Barcelona

Un policia xivato que boicotejava operacions antidroga dels Mossos evita la presó

L'exinspector de la Policia Nacional va cobrar suborns de narcotraficants a canvi d'informació de les operacions, i ara ha reconegut els fets i ha pactat amb la Fiscalia

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van fer entre el 2015 i el 2017 una sèrie de macrooperacions contra el tràfic de drogues al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, però van fracassar.

El motiu: el factor sorpresa es va frustrar perquè el clan familiar dels Manolos, objectiu de l'operació, estava avisat i va buidar de droga els pisos abans dels registres.


El xivato, enganxat in fraganti

Els Mossos van saber que l'avís l'havia donat un inspector en cap de la Policia Nacional, Félix Riesco, i van aconseguir gravar-lo rebent diners del patriarca del clan, Ángel Amaya.

El cas ha arribat aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona amb un pacte dels dos acusats amb la Fiscalia per evitar un judici amb jurat popular.

De 9 anys i mig a 2

Tots dos han acceptat penes de menys de 2 anys que no els obligaran a anar a la presó. Per a Amaya, la Fiscalia demanava 5 anys i mig i pel policia 9 anys i mig:

Félix Riesco: "Estic d'acord, senyoria."

Jutge: "L'han informat sobre quines són les conseqüències d'acceptar aquest acord?"

Félix Riesco: "Sí, he estat degudament informat."

Jutge: "I decideix vostè acceptar lliurement acceptar-lo, llavors?"

Félix Riesco: "Accepto tot el que està escrit, els fets".

"Amb pretextos fútils i superflus"

Els delictes que li atribuïen eren suborn, revelació de secrets i afavoriment del narcotràfic per haver passat "informació transcendental" als narcotraficants.

Per aconseguir-la l'inspector de la Policia Nacional va fer servir els contactes que tenia als Mossos per, "amb pretextos fútils i superflus", aconseguir les dates i les adreces.


Jubilat fa 2 anys

Les operacions policials, anomenades Tità, Picapedra i Neptú, es van fer entre el novembre del 2015 i el juny del 2017, i el policia es va jubilar a finals del 2017.

En la vista que s'ha fet aquest dimecres no s'ha detallat les quantitats de diners que va cobrar Riesco a canvi de la informació.

 

ARXIVAT A:
PolicialNarcotràfic
Anar al contingut