Un policia local mata a trets un gos de raça rottweiler a Calafell
Imatge del carrer Empúries ( Google Maps)

Un policia local mata a trets un gos de raça rottweiler a Calafell

Segons la versió policial, hauria estat un acte de defensa pròpia, però alguns veïns ho neguen

RedaccióActualitzat

Un agent de la Policia Local de Calafell ha mort a trets un gos de raça rottweiler que, segons la versió municipal, ha atacat els agents. Els veïns, però, neguen la versió policial. Desenes de persones s'han concentrat a la població per rebutjar la mort del gos i els animalistes han anunciat que presentaran denúncia i qualifiquen l'actuació de desproporcionada.

Segons la versió de l'Ajuntament de Calafell, els agents van respondre a una trucada, aquest divendres a la tarda, dels veïns del carrer Empúries, a la urbanització les Brises, de Segur de Calafell, per la presència de l'animal, que anava sol per carrer, un fet que s'hauria repetit altres vegades.

Des del consistori asseguren que l'animal es va abraonar sobre els agents i, en un acte de defensa pròpia, un d'ells li va disparar amb l'arma reglamentària.

En un comunicat expliquen que s'estan acabant d'instruir les diligències i tota la informació s'enviarà al jutjat de guàrdia.

L'Ajuntament assegura que s'està prenent declaració als veïns de la zona i s'està fent l'autòpsia al gos. Expliquen que els veïns s'havien queixat i que l'actuació d'aquest dissabte ha estat la sisena intervenció des del setembre. I que s'havia requerit reiteradament als propietaris de l'animal que en tinguessin cura i evitessin que estigués deixat anar pel carrer.

El comunicat també diu que el propietari ha negat que ho fos, tot i que, en conversa telefònica amb la policia, s'havia compromès a aportar la documentació del gos.


La versió de l'agent

L'Ajuntament relata la versió dels agents:

" En arribar al lloc la patrulla de la Policia Local, un dels agents va baixar del vehicle per trucar al domicili i el gos se li va acostar corrent i en actitud amenaçadora. L'agent va intentar refugiar-se darrere del vehicle, però l'animal el va empaitar i el va acorralar contra una tanca de formigó. L'acció va ser molt ràpida i l'altre agent no va tenir temps de baixar del vehicle. L'agent acorralat contra la tanca va haver de fer ús de l'arma reglamentària en témer seriosament per la seva integritat."

Asseguren que l'agent que es va trobar en aquesta situació és un policia experimentat, amb molts anys de servei, i conegut per tothom per ser una persona tranquil·la i serena.

Defensen la gran quantitat d'actuacions de la Policia Local en defensa dels animals, que acrediten la seva sensibilitat i bona feina en aquest àmbit:

"Aquesta trajectòria no pot quedar desacreditada per una situació extrema i no volguda per ningú, ni pels agents que s'hi van trobar, ni pel cos de la Policia Local ni per l'Ajuntament."


La versió dels veïns

Els veïns, però, neguen la versió municipal. A través de les xarxes socials expliquen que l'animal tenia uns 12 mesos i que no va atacar els agents.


Concentració de rebuig

Entitats animalistes ja han denunciat el fet a les xarxes socials i reclamen un protocol policial d'actuació que no acabi amb la mort de l'animal. Desenes de persones s'han concentrat a Calafell per rebutjar l'actuació policial "desproporcionada", mentre el consistori manté que va ser en defensa pròpia.

 

El portaveu del PACMA a Catalunya, Nacho Pascual, critica l'actuació i assegura que a l'informe mèdic no s'indica cap lesió ni cap dada que determini que la vida de l'agent corrés perill.

"No deixa de ser sorprenent que un mes després del que va passar a Barcelona torni a passar. Això posa de manifest la necessitat d'implementar protocols d'actuacions no letals per evitar que continuï passant."

El partit animalista exigeix a l'Ajuntament de Calafell que aclareixi responsabilitats. Els animalistes han anunciat que interposaran una denúncia administrativa i qualifiquen l'actuació de desproporcionada.

 

Una de les imatges que s'han vist a la concentració de Calafell (ACN)


 

Notícia relacionada: Un guàrdia urbà de Barcelona mata d'un tret el gos d'un sensesostre
 

Des de l'Associació Nova Eucària expliquen que estan estudiant si portar els fets als jutjats, com ja van fer amb el cas de Sota, el gos mort a Barcelona pels trets d'un agent de la Guàrdia Urbana.

L'Associació per a la Defensa i Protecció dels Animals de Calafell també s'ha pronunciat sobre els fets i exigeix un protocol perquè diuen que, abans de disparar, els agents no van avisar el responsable de recollida d'animals perduts o abandonats ni Gossos en Acció, una associació que s'encarrega de fer teràpia assistida amb animals i de tractar amb gossos conflictius, i que té un conveni amb l'Ajuntament.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut