El moment en què el policia entra a la comissaria amb el nen, que s'havia ennuegat

Un policia salva un nen de 4 anys amb la maniobra de Heimlich a Lorca

La mare va demanar ajuda a la policia perquè el seu fill s'ennuegava i les càmeres de seguretat van gravar l'actuació de l'agent

RedaccióActualitzat

Veia, desesperada, com s'ennuegava el seu fill de 4 anys i va anar corrents a demanar ajuda a la comissaria de la Policia Nacional de Lorca, a Múrcia. Un agent va portar el nen dins de l'edifici i li va fer la maniobra de Heimlich, que el va salvar de morir asfixiat.

Les càmeres de seguretat de la comissaria ho van recollir.

 

 

La maniobra de Heimlich serveix per fer expulsar els elements, sovint un tros de menjar, que obstrueixen les vies respiratòries i impedeixen que entri aire als pulmons.

 

 

Com actuar

Les autoritats sanitàries aconsellen que, si la persona respira, la primera actuació d'emergència sigui animar-la a tossir. Si no pot fer-ho, es poden donar cinc cops ben forts a l'esquena, amb el palmell de la mà ben obert, entre les dues espatlles.

Si això falla, és quan es pot intentar fer la maniobra de Heimlich, que consisteix a fer compressions abdominals, amb la persona accidentada dreta, de manera que el moviment solucioni l'obstrucció de les vies respiratòries i causi l'expulsió d'allò que les obstaculitza. Se la d'envoltar per la cintura per darrere amb els braços i fer força amb els punys cap endins i cap amunt a l'alçada de l'estómac.

El cirurgià nord-americà Henry Heimlich, el que va descobrir la maniobra que porta el seu nom, va morir fa tres anys, quan en tenia 96.

ARXIVAT A:
Policia NacionalSalut
Anar al contingut