Un poble alemany compra tota la cervesa com a protesta per un festival neonazi
Un participant del Festival Schild und Schwert ( Reuters)

Un poble alemany compra tota la cervesa com a protesta per un festival neonazi

La venda d'alcohol estava prohibida dins el festival per evitar incidents violents

RedaccióActualitzat

Els veïns de la localitat alemanya d'Ostritz han comprat tota la cervesa disponible als supermercats com a protesta per mostrar el seu rebuig pel festival neonazi que fan al seu poble.

 

La policia ha prohibit la venda d'alcohol al Festival Schild und Schwert (Festival Escut i Espasa), un joc de paraules per evitar les sigles SS, que se celebra a la vila. Es calcula que hi han passat unes 600 persones entre divendres i dissabte.

Davant de la prohibició, que va dictar el jutge per evitar incidents violents, només podien comprar cervesa als supermercats i els veïns no ho han fet possible i han comprat centenars de caixes deixant-los sense existències:

 

A més, la policia ha confiscat més de 4.200 litres de cervesa:

 

A banda de l'original protesta dels veïns també hi ha hagut manifestacions de rebuig contra el festival. És el tercer cop que fan el festival en aquesta localitat de Saxònia propera a la frontera amb Polònia. Les dues anteriors s'havien fet coincidint amb l'aniversari del naixement d'Adolf Hitler el 20 d'abril i aquesta tercera coincidint amb la data que l'alemanya nazi va envair la Unió Soviètica.

Davant de l'hotel Neißeblick, on es fa el festival, hi ha hagut forts controls d'accés per requisar les begudes alcohòliques i els símbols nazis. Els assistents han passat els controls amb les esvàstiques tapades amb cinta adhesiva:

ARXIVAT A:
Nazisme
Anar al contingut