AnimaNaturalis ha escollit Barcelona perquè la ciutat s'ha declarat "veg friendly"
Barcelona

Un plat de carn humana: acció a Barcelona en el Dia Mundial del Veganisme

AnimaNaturalis ha fet una performance contra el consum de carn

RedaccióActualitzat

Acció per despertar la consciència contra el consum de carn. A la plaça de Catalunya de Barcelona activistes d'AnimaNaturalis s'han despullat i s'han posat dins d'un plat per denunciar el patiment animal en els escorxadors.

L'entitat explica que al món, cada segon, moren 3.000 animals per al consum humà de carn.

Han volgut fer l'acció avui perquè és el Dia Mundial del Veganisme i han escollit Barcelona per la seva sensibilitat amb els vegans, segons Cristina Ibáñez, d'AnimaNaturalis.

Promouen un estil de vida basat en la no utilització de cap producte d'origen animal, però no només en l'alimentació, sinó també en el calçat, la roba i la cosmètica.

Notícia relacionada: "Vegà", escollit el neologisme català del 2016

 

 

Sobretot, dones joves

Segons la pàgina web del Dia Mundial del Veganisme, a Espanya hi ha 600.000 vegans i vegetarians, i un 80% són dones. L'edat mitjana la situen entre els 20 i els 35 anys, que opten per ser-ho, sobretot, per motius animalistes.

Aquestes xifres es queden curtes comparades, per exemple, amb Itàlia, on diuen que hi ha 6 milions de vegetarians i 600.000 vegans.

El primer cop que es va utilitzar la paraula "vegà" va ser el 1944 al Regne Unit per distingir entre els que no mengen carn, els vegetarians, dels que no utilitzen cap producte d'origen animal, els vegans.

La va fer servir Donald Watson, fundador de la Vegan Society.

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut