Un pilot dibuixa una xeringa amb una avioneta per homenatjar la vacuna de la Covid
La trajectòria d'un pilot en forma de vacuna al sud d'Alemanya (Flightradar24.com/Reuters)

Un pilot dibuixa una xeringa amb una avioneta per homenatjar la vacuna de la Covid

Un vol "exigent" d'un jove pilot alemany traça la trajectòria d'una xeringa al radar en el dia que la vacuna ha arribat a Europa

RedaccióActualitzat

Un vol en forma de vacuna. Això és el que ha fet un jove pilot alemany, Samy Kramer, en traçar una trajectòria de 200 quilòmetres amb la seva avioneta fins a completar la silueta d'una xeringa gegant.

Un gest simbòlic immortalitzat per la web flightradar24, una plataforma que mostra la informació aèria en temps real, i que ha captat l'atenció coincidint amb l'inici de la vacunació a Europa.

Kramer va introduir la ruta que volia fer en un dispositiu GPS abans de començar el viatge a prop del llac Constança, al sud d'Alemanya.

"Encara hi ha moltes persones que s'oposen a la vacunació i la meva acció pot ser un recordatori perquè es reflexioni sobre el tema, perquè es moguin coses", ha explicat el pilot a l'agència Reuters.
 

El jove pilot alemany Samy Kramer, autor del vol en forma de vacuna (Reuters TV)

Kramer ha assegurat que el vol, fet amb una avioneta Diamond DA20, ha estat "bastant més exigent que un vol normal".

"Això vol dir girs molt pronunciats, i corbes de 90 graus que s'havien de fer perfectament. Per mantenir-me a la línia he hagut d'estar molt concentrat."

Un gest vinculat amb l'inici de la fi de la pandèmia que significa també un bri d'aire per al sector de l'aviació. "Segurament també ha estat un petit senyal d'alegria, perquè la indústria de l'aviació s'ha vist molt afectada per la crisi de la Covid-19", ha afegit.
 

Aquest 2020 no ha fet volar només la imaginació d'aquest jove pilot alemany de 20 anys, sinó que el radar ha copsat altres traços vinculats al context pandèmic. "Stay home" dibuixat al cel d'Àustria; un dit polze cap amunt a Hongria; o les sigles NHS, en referència al servei nacional de salut del Regne Unit, han deixat petjada en l'imaginari aeri.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Aeroports
Anar al contingut