Mohammed Jabaly, en el documental "Ambulancia"
Mohammed Jabaly, en el documental "Ambulancia"

Un periodista palestí narra des d'una ambulància 51 dies de terror a Gaza

El documental explica en primera persona l'última gran ofensiva israeliana a la Franja de Gaza ara fa 3 anys

Joan RouraActualitzat

La por i la mort estan instal·lades a Palestina fa anys. El documental "Ambulància", d'un periodista de Gaza, recull els dies de terror viscuts a la franja en la darrera guerra declarada per Israel, el 2014. Durant gairebé dos mesos, la població va patir milers de bombardejos, que el director del documental va aconseguir esquivar per, precisament, poder-los explicar. 

Es diu Mohammed Jabaly i utilitza una ambulància, la unitat mòbil més a l'abast en territori palestí, per explicar les últimes conseqüències de viure amb dos milions de persones més, tancades totes en una franja de 40 per 14 quilòmetres de territori.

"Ambulància", el nom del seu testimoni en forma de documental del que va passar a Gaza durant l'última guerra que hi va declarar Israel. Fa 4 anys.

"No hi havia cap lloc segur a Gaza aquells dies. Atacaven per tot arreu, a tots els llocs de la Franja de Gaza. Tot era susceptible de ser bombardejat, des de vaixells, avions, tancs, des de totes les fronteres."

Jabaly es va passar els 51 dies d'atacs israelians a bord de ambulància que capitanejava Abu Marzuq. Van passar al costat de 2.300 cadàvers, de 18.000 llars destruïdes, van patir milers de bombardejos. En un gairebé hi deixen la pell.
 

 

Abu Marzuq en va sortir ferit. Gairebé tot era suportable. Fins i tot la mort. Tot, excepte la humiliació de la derrota. Les mirades dels 500.000 desplaçats.

"La gent només intentava fugir del perill. Marxar de les bombes. I veure'ls deixar les cases, mirar-los als ulls i sentir la por... És realment com una pel.lícula de terror."

 

 

Sovint, la mort no és el pitjor de la guerra. Fa més mal la vida que s'interromp.
 

ARXIVAT A:
PalestinaGazaPròxim Orient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut