Un peix desconegut mossega els banyistes a Calonge i Sant Antoni

L'Ajuntament investiga quina espècie pot causar les petites butllofes que han tingut alguns banyistes al costat de l'espigó de l'Amistat

Actualitzat

Les mossegades dels peixos han estat un tema estrella aquest estiu entre els habituals de Calonge i Sant Antoni, al Baix Empordà. A la platja que hi ha a tocar de l'espigó de l'Amistat, els banyistes que entraven a l'aigua s'arriscaven a una mossegada d'algun peix que encara no s'ha identificat.

"És més molest que dolorós", diu Ivan Valencia, cap d'Activitats i Sostenibilitat de l'Ajuntament. "Si fos molt greu, no hi tornaria", corrobora una banyista, que ha rebut una mossegada.

Detall d'una ferida provocada pel peix (CCMA)

"És una cosa insòlita", apunta Josep Pagès Elies, un altre banyista que explica que "no és una picadeta, sinó una mossegada fins al punt que sagna la ferida".

El tècnic municipal ho descriu com "una ferida semblant a una butllofa pel sol, d'un centímetre quadrat". No cal cap cura especial, més enllà de netejar-la i desinfectar-la adequadament.

Una zona delimitada

El problema se centra en una franja d'uns 25 metres de platja. Des de fa setmanes, els peixos provoquen petites ferides a les cames i els turmells quan les persones estan dretes a dins de l'aigua, a prop de la vora.

Des de l'Ajuntament no volen alarmar ningú pel que consideren una qüestió puntual, amb vuit casos notificats durant la temporada.

Un grup de banyistes prop de l'espigó de l'Amistat (CCMA )

Pensen que potser està relacionat amb la calor d'aquest estiu i la pujada de temperatura de l'aigua. "És una zona a una alta temperatura i potser alguna espècie que fins ara no teníem s'ha vist atreta perquè no hi ha gaire oxigen a l'aigua", diu Ivan Valencia.

Tot i això, un equip de biòlegs marins estudia quina espècie pot ser-ne la causant. El regidor de Platges i Turisme de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni creu que cal donar-hi solució i potser transmetre-ho a escala supramunicipal per si calgués actuar si es tractés d'una espècie invasora que no està controlada.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut