Un pavelló a la Fira de Barcelona acull els sensesostre per confinar-se pel coronavirus

L'Ajuntament ha habilitat l'espai per a 225 places que es poden ampliar fins a 1.000

Laura GalánActualitzat

El pavelló Victòria Eugènia, el número 7 de la Fira de Barcelona, s'ha habilitat per acollir més de 200 persones vulnerables, com ara persones que no tenen casa, per garantir-los la seguretat, l'alimentació i la higiene durant el confinament pel coronavirus.

Aquesta iniciativa té dos vessants: d'una banda, donar servei a les persones que no tenen casa i, de l'altra, s'evitar que estiguin pel carrer, on -com tothom- poden ser contagiats i contagiar.

En total, són 6.000 metres quadrats amb una capacitat màxima per a 1.000 places, que disposa de zones de descans, dutxes i menjador perquè puguin fer el confinament en condicions "dignes", segons ha explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa.

 

 

L'exèrcit, a petició de l'Ajuntament de Barcelona, ha habilitat el pavelló cedit per la Fira, com ha explicat el comandant de la Unitat Militar d'Emergències, Luis Martínez.

"Combois formats per 61 militars i 15 vehicles ha arribat a Barcelona i han fet les feines de muntatge d'un mòdul de 10 dutxes, 225 lliteres triples d'ús individual i una cuina amb capacitat per fer 300 racions diàries si fos necessari."

Hi ha capacitat per atendre un miler de persones, però, de moment, n'hi haurà 225.

La Creu Roja hi destina 43 persones per atendre els usuaris.

L'objectiu és que se'ls pugui garantir, segons Tarafa, la seguretat, l'alimentació i la higiene.

"En aquest espai no hi haurà persones amb Covid-19, sinó que en aquelles persones que detectem que aparegués algun símptoma de contagi puguem treballar amb el 061 i, en alguns casos, els derivaríem a centres hospitalaris i en altres aniríem a un equipament que també estem gestionant des de l'Ajuntament de Barcelona que té 30 places."

No se'ls faran, però, els testos ràpids, ni a ells ni als treballadors. Per tant, es podran detectar només els que presentin símptomes. Ho detallava el coordinador de Creu Roja Barcelona, Javier Jaén.

"Se'ls prendrà la temperatura i es mirarà que realment no presentin símptomes aparents de la malaltia."

Hi haurà un equip de 43 persones format per educadors, treballadors socials, psicòlegs, integradors, logística i voluntaris que treballaran en diferents torns.

"Som una entitat humanitària que intervenim en tota mena d'emergències. Mai ens hem trobat amb una situació d'emergència sanitària d'aquesta mena, però la nostra experiència ens està facilitant una intervenció i una resposta ràpides."

En aquest pavelló s'instal·laran homes sense sostre. Les dones que viuen al carrer aniran a l'espai Dos de Maig, amb una capacitat per acollir 72 persones.

La idea de separar homes i dones vulnerables respon, segons l'Ajuntament, a evitar possibles situacions d'abús o d'assetjament.

Per a les famílies sense vivenda es buscaran altres recursos, com apartaments turístics que ara estan a disposició de l'Ajuntament.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut