Pla mitjà de l'artista i fotògraf cerverí Sebastià Caus al davant d'un camp d'ametllers amb la seva càmera de fotos, l'1 de març…
Pla mitjà de l'artista i fotògraf cerverí Sebastià Caus al davant d'un camp d'ametllers amb la seva càmera de fotos, l'1 de març de 2019. (Horitzontal)

Un passeig per un camp d'ametllers de Cervera dóna el tret de sortida al cicle 'Diàlegs'

ACN Cervera.-Una passejada per un camp d'ametllers de Cervera ha servit aquest divendres per donar a conèixer 'Diàlegs', cicle de diàlegs artístics amb el patrimoni, el projecte multidisciplinari que es durà a terme en diversos espais de la capital de la Segarra amb intervencions i accions performatives. En el marc de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, diversos pintors, fotògrafs, escultors, artistes visuals i creadors seran els protagonistes de sis diàlegs, que s'iniciaran el 30 de març i es desenvoluparan al llarg d'aquest any. L'artista i fotògraf cerverí Sebastià Caus ha presentat 'L'ametller, inspiració infinita', la primera de les activitats del cicle.

Veure el passat amb ulls presents. Entendre el patrimoni amb una mirada contemporània. Diàleg, conversa i relació entre art i patrimoni. Vincle afectiu i efectiu. Aquest és un projecte multidisciplinari que tindrà lloc en diversos espais de la ciutat i que mescla l'exposició amb la intervenció o l'acció performativa i descoberta patrimonial. Una sèrie d'artistes i creadors de diferents disciplines, no només de Cervera i de la Segarra sinó també de la resta de Catalunya, establiran una sèrie de diàlegs amb diferents obres, espais patrimonials, carrers i places de la ciutat.D'aquesta manera, artistes pictòrics, plàstics, visuals, multidisciplinaris o performatius aportaran la seva mirada i la seva visió a diferents obres i espais de Cervera. Diàlegs acollirà diverses accions que començaran el dia 30 de març i acabaran el mes de novembre de forma acumulativa i creant, entre elles, un nou diàleg o recorregut urbà. Durant la presentació d'aquest divendres, l'artista i fotògraf cerverí Sebastià Caus ha explicat 'L'ametller, inspiració infinita', el primer diàleg que se celebrarà. En aquest, Caus estableix un diàleg entre els ametllers i el paisatge com a elements que formen part del patrimoni natural de la Segarra. Per fer-lo possible, utilitza imatges de gran format, recursos audiovisuals, obres amb volum i sensacions olfactives. A partir d'aquests elements, Caus estableix un diàleg entre els ametllers i el paisatge, entre la seva floració i la seva infantesa, entre els nostres ametllers i els cirerers japonesos, que es traduirà en intervencions artístiques al carrer Major, a la Capella de la Mare de Déu de l'incendi (amb una exposició que portarà per títol 'Sakura. Una mirada d'aquí a l'Orient') i un camp d'ametllers.

Anar al contingut