Un vol entre Manchester i Alacant de dilluns passat es va poder fer gràcies a un dels passatgers (Reuters)
Un vol entre Manchester i Alacant de dilluns passat es va poder fer gràcies a un dels passatgers (Reuters)

Un passatger porta un avió d'Easyjet per incompareixença del pilot

El també pilot de la companyia Michael Bradley, que se n'anava de vacances amb la família, es va oferir per conduir l'aparell entre Manchester i Alacant

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns hi ha hagut un vol d'Easyjet que ha pogut fer el seu trajecte entre Manchester i Alacant gràcies a un dels passatgers. No és que el pilot es trobés malament. El que va passar és que la vaga de controladors aeris va obligar a reestructurar horaris i, aquell dia, el pilot encarregat del vol tenia el dia lliure. Davant d'aquesta situació, un dels passatgers, que també era pilot de la companyia britànica, es va oferir per conduir l'aparell. I així ho va fer.

Ja feia dues hores que els passatgers esperaven que sortís i Michael Bradley, que se n'anava de vacances amb la família, va decidir proposar a la companyia pilotar l'aeronau.

Una de les ocupants explica la història a través de Facebook i recull el moment que el pilot ocasional anuncia que portarà l'avió fins a l'aeroport d'Alacant. La passatgera destaca la sort que han tingut i que, si no hagués estat per aquesta persona, el vol hauria estat cancel·lat.

 


"M'agradaria molt marxar de vacances. Per tant, estic llest per anar-me'n"

Quan va veure que el vol s'endarreria, Michael Bradley va telefonar a la companyia des del control de seguretat de l'aeroport de Manchester i va dir que estava disposat a pilotar l'avió.

"Estic parat a la terminal sense fer res. Tinc la llicència i porto la identificació a sobre. M'agradaria molt marxar de vacances. Per tant, si necessiteu un favor, estic llest per anar-me'n."


Poc després, Easyjet demanava a Bradley que es fes càrrec de l'aparell per portar-lo a Alacant amb tots els passatgers a bord.

Des de l'aerolínia confirmen aquesta història rocambolesca: "Donem les gràcies a un dels nostres pilots que anava de vacances de Manchester a Alacant el 2 de setembre amb la seva família i es va oferir com a voluntari per operar el vol." Easyjet afegeix: "Això va significar que els clients van poder arribar al seu destí, i demostra el compromís i la dedicació de les nostres tripulacions."

L'empresa subratlla que Bradley portava la seva llicència i que "la seguretat és sempre" la seva "màxima prioritat". I puntualitza que el pilot "no és que no es presentés; el que va passar --afirma-- és que aquell dia el vol es va veure afectat per les restriccions de la vaga de controladors a França i això va tenir un impacte en els horaris de les tripulacions i es va haver de trucar a membres de la companyia que estaven en 'stand-by'".

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut