L'avió, amb 194 passatgers, ha aterrat amb la porta oberta (Reuters/Yonhap)

Un passatger obre la porta de l'avió abans d'aterrar a Corea del Sud i causa el pànic

L'aparell de la companyia Asiana Airlines portava 194 persones, entre les quals, una cinquantena d'estudiants que anaven a participar en una competició esportiva

RedaccióActualitzat

La policia sud-coreana ha detingut un home que ha obert la porta d'emergència de l'avió en què viatjava abans que aconseguís aterrar a la ciutat de Daegu, enmig del pànic dels passatgers. No hi ha hagut ferits ni ningú s'ha precipitat al buit, però diversos passatgers han hagut de ser atesos a l'hospital per problemes respiratoris, sobretot hiperventilació.

L'avió, un Airbus A321-200 de la companyia Asiana Airlines, portava 194 passatgers i havia sortit una hora abans de l'illa de vacances de Jeju cap a Daegu, a uns 240 quilòmetres al sud-est de Seül. Mig centenar d'estudiants de primària i secundària viatjaven a l'avió per participar en una competició esportiva. 

Uns minuts abans d'aterrar, la porta s'ha obert de cop i alguns testimonis han explicat el que ha passat. Als mitjans sud-coreans i a les xarxes s'han publicat imatges gravades per passatgers amb el mòbil quan l'avió s'acosta a terra amb la porta oberta, amb tot el soroll de l'aire a la cabina.

 

 

Com és que s'ha pogut obrir la porta

Un portaveu de la companyia ha explicat que el detingut, de 33 anys, s'asseia al costat d'una sortida d'emergència i ha estirat la palanca perquè la porta s'obrís quan l'avió era a uns 200 metres (656 peus) de terra. També ha dit que tots els passatgers estaven asseguts amb els cinturons de seguretat cordats perquè l'avió estava a punt d'aterrar.

La policia ha detingut el responsable (Reuters/Yonhap)

Les autoritats investiguen si hi ha hagut violacions de les lleis de seguretat aèria i si Asiana Airlines havia seguit els protocols per gestionar les sortides d'emergència, segons un oficial citat per l'agència Reuters. El mateix oficial ha dit que s'ha pogut obrir la sortida d'emergència perquè l'avió era a prop de terra i la pressió dins i fora de la cabina era similar.

Alguns passatgers han explicat que el detingut ha intentat saltar després d'obrir la porta. Un passatger citat per l'agència Yonhap també ha dit que, durant el vol, la tripulació de cabina havia preguntat si hi havia algun metge a bord de l'avió.

 

 

ARXIVAT A:
Corea del Sud
Anar al contingut