Galícia

Un pas de vianants de 40 metres crea confusió al poble gallec de Cangas

L'ajuntament diu que és una manera de donar més espai als vianants en una zona on no els han deixat fer un pas elevat

Actualitzat

Els veïns de la localitat de Cangas, a Galícia, s'han sorprès per la instal·lació d'un pas de zebra gegant de 40 metres en la seva part més ampla i que ja ha generat diverses bromes a la xarxa comparant ho amb una pista d'atletisme, o amb la famosa fotografia dels Beatles.  

El pas de vianants va des de la plaça do Consello fins a la plaça A Palma amb el carrer Méndez Núñez, que també és per a vianants, i cobreix 123 metres quadrats de superfície.

 

 

Els usuaris ràpidament han fet broma sobre la creació d'un pas de zebra de grans dimensions:

 

 

 

 

N'hi ha que el comparen amb els passos de zebra famosos del món com el de Tòkio o  l'aparellen amb l'enllumenat de Vigo.

Els ciutadans de la localitat, que no arriba als 30.000 habitants, tenen diversitat d'opinions sobre el nou pas. N'hi ha que creuen que "és vulgar, ordinari i una burla per al poble", i d'altres que no troben malament que s'hagi pintat un pas d'aquestes dimensions.

Més espai pels vianants

Aquest pas preten generar més espai pels vianants i humanitzar el transit de la població, enllaçant el carrer Castelao amb dues zones peatonals, de la plaça Do Concello a la de A Palma. L'encreuament estarà regulat també per semàfors. Segons l'alcalde de Cangas, Xosé Manuel Pazos, no volien batre cap récord.

"Potser és més gran del normal, però és per enllaçar dues places i de vianants, que sigui útil pels vianants. A més dels dos semàfors hi haurà pilons tota l'amplada per indicar les prioritats de pas."

El projecte inicial de l'ajuntament era fer un pas elevat però la Xunta el va denegar.

 

Anar al contingut