Un Pare Noel homosexual protagonitza l'anunci de Nadal del servei de Correus noruec
"Quan en Harry va trobar el Pare Noel" és el nou anunci de Nadal de Posten, el servei de Correus de Noruega

Un Pare Noel gai: Correus de Noruega dedica l'anunci de Nadal als drets homosexuals

L'espot del servei de Correus, propietat del govern noruec, commemora el 50 aniversari de la despenalització del matrimoni homosexual al país

Actualitzat

En Harry és un noruec que cada any espera la visita del Pare Noel. Però no ho fa per rebre'n regals, sinó perquè està enamorat d'ell des del primer Nadal que el va veure. Aquest és l'argument del nou anunci de Nadal del servei de Correus de Noruega amb el qual vol commemorar els 50 anys de la despenalització de l'homosexualitat al país.

"L'any 2022, Noruega celebrarà que fa 50 anys que podem estimar a qui volem", diu aquest espot de gairebé 4 minuts de durada.

Sota el títol "When Harry met Santa" ("Quan en Harry va conèixer el Pare Noel"), es pretén fer al·lusió a la pel·lícula protagonitzada per Billy Crystal i Meg Ryan "Quan en Harry va conèixer la Sally".

El vídeo s'ha viralitzat a les xarxes socials i, actualment, compta amb més d'un milió i mig de reproduccions a YouTube.



Un idil·li de només una nit a l'any

En Harry i el Pare Noel es coneixen, per casualitat, un Nadal. Des de llavors, aquesta nit màgica es converteix en l'únic dia de l'any en què en Harry el pot veure i compartir una estona amb ell. A poc a poc, al cap dels anys, el lligam que els uneix es va fent més fort.

El Pare Noel, però, disposa de poc temps la nit de Nadal, ja que ha de repartir tots els regals. Així que, a contracor, s'han d'acomiadar. "Tornaré l'any que ve", li repeteix cada cop el Pare Noel.

L'un es recorda de l'altre durant el temps que no estan junts, sobretot quan s'acosten les dates nadalenques i saben que el moment de veure's s'acosta. Però passen els anys i el dolor d'estar separats va augmentant.

Fins que, un Nadal, el Pare Noel té una idea: demanar ajuda al servei de Correus noruec perquè l'ajudin a repartir els regals i així ell pot compartir tota la nit amb en Harry. D'aquesta manera, l'anunci acaba amb un primer petó entre els dos homes.


"Tothom ha de sentir-se inclòs"

A Posten, nom del servei de Correus, hi treballen uns 14.000 empleats, que, segons l'empresa propietat del govern noruec, representen la diversitat en termes d'edat, gènere, religió, orientació sexual i cultura. I l'anunci d'enguany volia reflectir aquesta pluralitat:

"Tothom ha de sentir-se benvingut, vist, escoltat i inclòs. L'anunci de Nadal d'enguany ho recull."

Els seus creadors són l'agència creativa noruega POL i els productors, B-Reel Films.

ARXIVAT A:
Viral LGTBIQ+Nadal
Anar al contingut