Un parc inflable gegant a la platja de Tamarit aixeca crítiques de veïns i ecologistes

Consideren que podria alterar una de les platges més ben conservades de la zona i que provocaria un turisme massificat

RedaccióActualitzat

Un parc inflable gegant ha aixecat l'alarma entre veïns i ecologistes a la platja de Tamarit, una de les més emblemàtiques del litoral tarragoní.

La platja, entre Tarragona i Altafulla, és una de les més ben conservades de la zona. Però ara el paratge es podria veure alterat per la proposta del càmping Tamarit Beach Resort d'instal·lar al costat del castell un parc inflable flotant de gairebé mil metres quadrats.

El parc disposa de tots els permisos, tret del de l'Ajuntament de Tarragona, que no arribarà abans del canvi de govern. La Generalitat ha donat el vistiplau a la plataforma perquè hi ha informes favorables de la capitania marítima i de l'oficina d'avaluació ambiental de la mateixa Generalitat.

 


Un parc inflable gegant a la platja de Tamarit genera crítiques de veïns i ecologistes

 

Els ecologistes opinen ben diferent. L'associació mediambiental La Sínia, que fa més de vint anys que treballa per la cura de l'entorn de la desembocadura de Gaià, creu que la ubicació entre els espais protegits de la desembocadura del riu i el de la punta de la Móra no és la millor opció i que l'indret tampoc no té els accessos adequats. Així ho explica Josep Muntadas, de l'associació mediambiental La Sínia:

"Hi estem en contra perquè és una manera de massificar el turisme en un espai que es manté quasi verge i no val la pena que hi hagi un turisme de masses. A més, hi ha la campanya de la tortuga marina i això, evidentment, seria un impediment perquè arribi aquesta tortuga."

També consideren que els ancoratges de la instal·lació farien malbé el fons marí.

Als veïns de la zona tampoc no els agrada i en una setmana ja han aconseguit recollir més de 2.500 signatures en contra.

El càmping tenia previst instal·lar el parc aquest dissabte, però no ho pot fer sense el permís municipal. Els seus responsables asseguren que la plataforma no comportaria cap impacte negatiu en el medi, però davant les crítiques que ha generat, han decidit deixar la decisió per a més endavant.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut