Un palestí mort en una batuda de l'exèrcit israelià a Cisjordània

Un activista palestí ha mort abatut a trets en una batuda de l'exèrcit israelià al districte de Nablus, a Cisjordània, segons han informat fonts militars. Tres persones més han quedat ferides en aquest atac. A Gaza, la força aèria israeliana ha bombardejat un edifici on es duia a terme contraban d'armes.<br>Paral·lelament, a Nova York, el president palestí, Mahmud Abbas, s'ha compromès davant de la cap de la diplomàcia israeliana, Tzipi Livni, a fer tots els esforços possibles per aconseguir l'alliberament del soldat israelià retingut per activistes palestins des del 25 de juny.
Un palestí mort en una batuda de l'exèrcit israelià a Cisjordània
Cisjordània

Un palestí mort en una batuda de l'exèrcit israelià a Cisjordània

Un activista palestí ha mort abatut a trets en una batuda de l'exèrcit israelià al districte de Nablus, a Cisjordània, segons han informat fonts militars. Tres persones més han quedat ferides en aquest atac. A Gaza, la força aèria israeliana ha bombardejat un edifici on es duia a terme contraban d'armes.
Paral·lelament, a Nova York, el president palestí, Mahmud Abbas, s'ha compromès davant de la cap de la diplomàcia israeliana, Tzipi Livni, a fer tots els esforços possibles per aconseguir l'alliberament del soldat israelià retingut per activistes palestins des del 25 de juny.
Actualitzat

El president palestí, Mahmud Abbas, ha assegurat a la ministra israeliana d'Assumptes Exteriors, Tzipi Livni, que el nou govern de coalició nacional a l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) treballarà per la pau, i, per tant, Israel ha d'acceptar-lo com a interlocutor.

En una entrevista que els dos governants han celebrat aquesta matinada a Nova York, Abbas ha intentat convèncer Israel que no boicotegi el nou govern que pretén formar amb Hamas. Es tracta de la primera entrevista entre dos mandataris dels dos pobles en els últims quatre mesos, que han coincidit a qualificar de "productiva".

Per la ministra palestina, però, el més important per a Israel és l'alliberament incondicional de Guilad Shalit, el primer soldat segrestat per l'exèrcit palestí. Abbas ha assegurat que farà "el màxim esforç" per garantir el seu alliberament.

Respecte al nou govern de l'ANP, la ministra palestina ha expressat la seva oposició a aquest procés perquè "Hamas ens tornarà a tots 60 anys endarrera".

Abans de trobar-se, els dos mandataris s'han entrevistat per separat amb la secretària d'Estat, Condoleezza Rice, per exposar-los els seus punts de vista sobre els problemes més urgents a la zona i la formació del govern palestí.