Un pacte entre ERC, PSC i CUP acaba amb 32 anys d'hegemonia convergent a Sant Cugat

RedaccióActualitzat

Mireia Ingla es convertirà demà en la primera alcaldessa d'ERC a Sant Cugat del Vallès, un dels feus històrics de convergència. Els republicans tiren endavant l'acord de govern amb PSC i CUP i deixen fora de l'alcaldia l'actual alcaldessa en funcions i guanyadora de les eleccions de Junts per Sant Cugat.

Malgrat les pressions de la direcció nacional per a fer un govern sobiranista, Esquerra no ha acceptat la proposta "in extremis" de Carmela Fortuny de compartir l'alcaldia.

L'alcaldessa en funcions ha fet aquesta proposta en una compareixença a menys de 24 hores perquè se celebri el ple d'investidura. Fortuny ha assegurat que els resultats del 26-M evidencien que la ciutadania vol un "govern sobiranista" i considera que "el pacte natural" per fer-lo possible és el de les dues formacions independentistes.

 

Convergents des de 1987

Sant Cugat del Vallès ha tingut un alcalde convergent des de 1987, quan CiU va vèncer el PSC. La ciutat ha tingut quatre alcaldes convergents: Joan Aymerich, Lluís Recoder, Mercè Conesa i Carmela Fortuny, que va substituir Conesa el 2018. De fet, Fortuny ha estat alcaldessa només un any, des del juliol de l'any passat. Conesa va marxar per presidir el port de Barcelona.

Fortuny va guanyar les eleccions municipals del 26 de maig, però perdent 9 punts i dos regidors respecte a fa quatre anys.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
Anar al contingut