La simpàtica imatge de la superfície de Mart que ha enviat la nau

Un os a Mart? La fotografia del Mars Orbiter que ha obligat la NASA a explicar-se

Els científics expliquen què forma la curiosa imatge que ha enviat aquesta setmana la potent càmera de la Mars Reconnaissance Orbiter

RedaccióActualitzat

Quan observem el món que ens envolta, el nostre cervell intenta aplicar patrons visuals o imatges reconeixibles a tot arreu. Cases o arbres que semblen cares, ombres o taques a les parets que ens fan pensar en monstres, núvols que tenen les formes d'un animal o contenidors d'escombraries o papereres que semblen tenir expressió. Un fenomen que es coneix com a pareidolia.

Un fenomen al qual no són alienes ni les càmeres més sofisticades de la NASA.

Aquesta setmana ha cridat l'atenció un tuit de l'equip HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) de la NASA amb una sorprenent imatge captada a la superfície de Mart dimecres 25 de gener. La càmera d'alta resolució que porta incorporada la nau del projecte de reconeixement de l'òrbita de Mart mostrava la cara d'un os molt semblant al famós os Paddington

 

La imatge ha provocat tanta expectació que l'equip d'HiRISE s'ha vist obligat a explicar en un vídeo què és el que s'hi mostra i ha fet una descripció acurada de tots els accidents orogràfics que conformen la curiosa figura:

 


Què hi veiem en realitat?

Segons la descripció que fan els membres de l'equip de reconeixement de l'òrbita de Mart, hi ha un turó amb una estructura de col·lapse en forma de lletra V que forma el que seria el nas i la boca. També hi ha dos cràters que serien els ulls de l'animal i un patró de fractura circular del terreny que l'envolta que donaria forma al cap de l'os. 

Els científics de la NASA també apunten que el turó en forma de lletra V podria ser una xemeneia volcànica o de fang. 

Detall del turó amb una estructura de col·lapse en forma de V que forma el que seria el nas i la boca de l'os
Detall del turó amb una estructura de col·lapse en forma de lletra V que forma el que seria el nas i la boca de l'os (HiRISE NASA)

 

ARXIVAT A:
MartNASA
Anar al contingut