Un nou tractament millora la supervivència de malalts de càncer de còlon amb metàstasi

Es tracta d'una teràpia combinada de tres medicaments biològics en què no s'utilitza sense quimioteràpia

Actualitzat

Un nou avenç en el càncer. Una teràpia combinada de 3 medicaments biològics, és a dir, que no són quimioteràpia, ha demostrat que millora la supervivència de malalts amb càncer de còlon metastàsic. Ha estat la recerca més destacada que s'ha presentat al Congrés Mundial de Càncer Gàstric que s'ha fet aquesta setmana a Barcelona.

Aquest tractament combinat, desenvolupat per investigadors dels Estats Units, s'ha mostrat efectiu en pacients amb una determinada mutació que afecta el 8% de tots els malalts de càncer de còlon.

És la primera vegada que es demostra l'eficàcia d'aquestes teràpies en aquest tipus de tumors, uns dels més prevalents entre la població.

El director de l'Institut d'Oncologia Vall d'Hebron, Josep Tabernero, ha explicat a Catalunya Ràdio, que la triple teràpia té com a objectiu evitar resistències al tractament.

"Donant un tractament que no sigui quimioteràpia, dirigit a combatre el senyal que fa aquesta determinada mutació, el que fem és que els tumors es redueixin molt de mida i augmenti la supervivència als malalts que tenen la malaltia més avançada. Per què tres medicaments? És com si posessis diverses crosses, obstacles a les cèl·lules amb una carrera d'obstacles que n'hi hagués diversos no només un."

Els resultats han demostrat que aquesta nova estratègia és més efectiva que la quimioteràpia i amb menys efectes secundaris.
La idea és utilitzar aquest tractament com a prioritari en malalts metastàtics amb aquesta mutació, i combinat amb quimioteràpia quan els tumors estan controlats per cirurgia.

La investigació ha estat una de les recerques més destacades que s'han presentat aquesta setmana al congrés mundial de càncer gàstric que s'ha fet a Barcelona.

"Podem comparar-ho amb el tractament de quimioteràpia i hem vist que es redueix el risc de progressió de la malaltia amb més d'un 50%. És important. Això no vol dir que els malalts es curin, això vol dir que els malalts tenen més opcions de tractament per viure més temps i controlar la malaltia."

ARXIVAT A:
CiènciaCàncer
Anar al contingut