Barcelona

Un nou mètode permet conservar sis mesos les qualitats nutritives, d'aroma i sabor dels líquids

Un estudi europeu dirigit des de la Universitat Autònoma de Barcelona ha permès desenvolupar un nou mètode de conservació dels aliments líquids que fa que mantinguin les qualitat nutritives, d'aroma i sabor fins a almenys sis mesos. En uns cinc anys aquest sistema, basat en l'aplicació d'altes pressions, podria arribar a tenir una aplicació industrial.

Actualitzat
A la indústria alimentària sovint s'utilitzen altes pressions en la conservació d'aliments sòlids, com fruites o formatges. Mai fins ara, però, s'havia aplicat aquest mètode en aliments líquids, que es conserven mitjançant sistemes basats en l'aplicació d'altes temperatures. Ara, un conjunt de centres d'investigació europeus coordinats pel Centre Especial d'Investigació i Tecnologia d'Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona ho ha provat i el resultat són aliments líquids com sucs de fruites o llets animals i vegetals que preserven les seves qualitats nutritives, d'aroma i de sabor molt millor i durant més temps. El professor Buenaventura Guamis, que ha coordinat la investigació, ha assegurat que el prototip aconseguit "pot substituir ja la pasteurització de líquids i, en el futur, els tractaments d'esterilització UHT (ultra alta temperatura)". A més, ha destacat que el sistema és "aplicable a la indústria de sopes, llet, vins i qualsevol líquid i cal esperar que en cinc anys es disposi ja d'equips per a la indústria alimentària".
Anar al contingut