Barcelona

Un nou incident a les obres de l'AVE talla el servei de trens entre Sants i Gavà

Nous problemes a la xarxa ferroviària catalana. Les obres de l'AVE a l'alçada del polígon Gornal de l'Hospitalet han paralitzat aquest dissabte el servei de trens des de Sants a Gavà pel desplaçament d'un mur en un dels túnels en obres, el cinquè contratemps en els últims dotze dies. L'incident ha afectat els trens de les línies C-10 i C-2 de Rodalies, i el servei en totes dues es mantindrà suspès durant una setmana. El tall també ha afectat els Ferrocarrils de la Generalitat, que des de les deu del matí han estat tallats entre l'Hospitalet i plaça d'Espanya de Barcelona.

Actualitzat

Les obres de la línia del tren d'alta velocitat han estat la causa de la doble incidència que, aquest dissabte al matí, ha obligat a tallar la línia de Rodalies Renfe i la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat entre Bellvitge i el Polígon Gornal de l'Hospitalet.

La incidència ha obligat a interrompre la circulació de trens entre Gavà i Sants en tots dos sentits de la marxa. El tall ha afectat la línia C-2, la de Vilanova, i la C-10, la de l'aeroport. Per als passatgers de la línia C-2 s'ha habilitat un servei d'autobusos entre Sants i Gavà. I per als de la C-10, els autobusos arribaven fins a l'estació del Prat, i des d'allà, en tren, podien arribar a l'aeroport. Els combois de mitjana i llarga distància s'han desviat per la línia de Vilafranca, amb un retard de 30 minuts de mitjana.


Restriccions programades

D'altra banda, des de les deu de la nit de dissabte fins a les nou del matí de diumenge hi ha hagut tot un seguit de restriccions del servei de Rodalies. Les obres per l'arribada de l'AVE han modificat el servei de les línies C-1, C-3, C-4 i C-7. Així, entre aquest interval horari els trens de la línia 1 no han circulat ni per Sants ni per l'Hospitalet. Tampoc han passat per aquestes estacions els de la línia 3, que només han arribat a Sant Andreu Arenal. Els trens de la C-4 han canviat el seu recorregut: en comptes de passar per Plaça Catalunya i Arc de Triomf ho han fet per Passeig de Gràcia i Sants. Finalment, la línia 7 ha deixat d'oferir servei a les estacions de l'Hospitalet, Sants, Plaça de Catalunya i Arc de Triomf.

Per facilitar la mobilitat dels viatgers, Renfe i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han establert un acord pel qual els títols de transport de Renfe són vàlids per accedir al metro a les estacions que tenen enllaç amb estacions de ferrocarril durant aquest període.

Renfe ha programat un servei complementari d'autobusos per assegurar el servei dels últims trens d'aquesta nit i els enllaços de la línia de Puigcerdà aquest diumenge al matí. A més, s'han reforçat els serveis d'atenció al client amb 79 persones a cada torn de la franja horària afectada per la modificació de serveis.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut