Diverses orques segueixen una embarcació a la costa de Galícia (Europa Press)

Un nou atac d'orques a un veler obliga a rescatar quatre tripulants a la costa de Cadis

S'ha trencat el timó i s'ha esquerdat el buc de l'embarcació, remolcada per Salvament Marítim

Redacció/AgènciesActualitzat

Quatre tripulants d'un veler han hagut de ser rescatats després que quatre orques han impactat contra la nau, que es dirigia a Gibraltar. L'impacte ha passat aquest dijous a la matinada i ha provocat el trencament del timó i una esquerda a la part posterior del buc. A conseqüència d'això, s'ha inundat l'interior de l'embarcació, anomenada Mustique i que navegava amb bandera britànica.

De l'accident, n'ha informat el servei local de salvament marítim. Expliquen que han registrat desenes d'atacs d'orques a embarcacions aquest any en costes espanyoles i portugueses.

Els quatre tripulants han hagut de demanar ajuda i el servei hi ha enviat un vaixell de rescat i un helicòpter. Han remolcat el Mustique fins a Barbate, a Cadis, on l'hauran de reparar. 

El veler Mustique ha quedat danyat al timó i al buc (EFE/Salvament Marítim)

Atents al comportament de les orques

Segons el grup que investiga aquests mamífers a l'Atlàntic, ja hi ha hagut 20 interaccions amb orques en aquestes aigües només durant el mes de maig

A principis de mes, el veler Alborán Champagne va ser el blanc d'un impacte similar per part de tres orques i estava tan inundat que es va haver de deixar a la deriva perquè s'enfonsés.

El Ministeri de Transports espanyol recull que si els velers observen alteracions en el comportament de les orques, com canvis bruscos de direcció i velocitat, han d'abandonar la zona com més aviat millor.

 

ARXIVAT A:
MigracionsGibraltar
Anar al contingut