Un nou atac de tremolors de la cancellera Merkel fa dubtar del seu estat de salut
La cancellera federal, Angela Merkel, i el president federal, Frank-Walter Steinmeier

Un nou atac de tremolors de la cancellera Merkel fa dubtar del seu estat de salut

Aquest és el segon atac de tremolor que té la cancellera alemanya en menys de deu dies

Oriol SerraActualitzat

L'estat de salut de la cancellera federal alemanya, Angela Merkel, s'ha convertit en el principal tema de debat al país. Tots els diaris digitals obren portada amb el nou atac de tremolor que Merkel ha tingut aquest dijous al matí durant una cerimònia al palau presidencial.

Durant el discurs de reconeixement de la feina prestada per la ministra de justícia sortint, Katarina Barley, que ha fet el president federal, Frank-Walter Steinmeier, Merkel ha començat a tremolar. La cancellera intentava subjectar-se les mans mentre escoltava el president, però no ha pogut evitar que les càmeres de televisió captessin el moment.

Quan un assessor li ha ofert un got d'aigua, la cancellera ha optat per rebutjar-lo, probablement per evitar que li caigués.

Després de l'incident, la cancelleria ha afirmat –en declaracions a l'agència DPA– que Merkel viatjarà a la cimera del G20 al Japó tal com estava previst perquè es troba bé.

El segon atac de tremolor

Aquest és el segon atac de tremolor que té la cancellera alemanya en menys de deu dies. L'anterior va passar durant la visita del president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, a Berlín. Aleshores, la cancellera no va poder controlar el seu cos mentre presidia l'habitual cerimònia de benvinguda amb honors militars a l'exterior de la cancelleria.

 

L'oficina de Merkel va justificar els tremolors per l'onada de calor i la mateixa cancellera va explicar en roda de premsa que després de beure tres gots d'aigua ja es va refer.

ARXIVAT A:
Angela MerkelAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut