Castellar del Vallès

Un noi colombià de 15 anys marxa de Castellar després de mesos d'assetjament escolar per motius racistes

Un noi colombià de 15 anys, estudiant de l'Institut de Castellar del Vallès, ha hagut d'abandonar -contra la seva voluntat- les classes i la població vallesana per tornar al seu país. La marxa d'aquest jove arriba després de mesos d'assetjament escolar, amb motius clarament racistes, i de diverses denúncies. Com que la població s'ha vist últimament sacsejada per diversos episodis de violència feixista, des del consistori s'ha volgut separar els casos i s'assegura que el cas del jove estudiant és una situació de "bullying"amb connotacions racistes, però en cap cas d'una agressió d'un grup neonazi.

Actualitzat

Norman, de 15 anys, feia deu mesos que era víctima d'un assetjament de caràcter racista per part d'alguns companys de l'institut. L'assetjament es produïa tant dins com fora del centre escolar. El noi havia posat tres denúncies a la Guàrdia Civil i a la Policia Local i el cas era seguit de prop tant pel cos docent com pels serveis socials de l'Ajuntament.

Fa un mes i mig, durant un dels episodis d'assetjament, en Norman es va defensar amb una arma blanca i va ferir un dels agressors, fet que va propiciar que la Fiscalia de Menors i la família decidissin ingressar el jove en un centre de menors per garantir la seva seguretat personal.

L'Ajuntament de Castellar insisteix que es tracta d'un cas de "bullying" amb connotacions racistes, i no d'una agressió d'un grup neonazi. L'institut ha demanat al Departament d'Ensenyament un programa de mediació. Tot i així, el centre escolar fa temps que fa unes tutories destinades a fomentar la convivència, sobretot des que fa uns cursos van detectar alumnes amb actituds racistes.

Segons el cos docent, se'ls fa difícil treballar amb els seus alumnes conceptes com el civisme, la solidaritat i el respecte quan joves acusats reiteradament per agressió racista es passegen pel municipi amb total immunitat.

Anar al contingut