Un nen gallec de 3 anys, operat de l'ull per un esquitx de gel hidroalcohòlic

Un nen gallec de 3 anys, operat de l'ull per un esquitx de gel hidroalcohòlic

La Societat Gallega d'Oftalmologia alerta de l'augment de lesions oculars en infants provocades per l'ús generalitzat del gel

RedaccióActualitzat

El gel hidroalcohòlic s'ha integrat en la rutina de tothom, també dels nens. Un aliat contra el contagi de la Covid, però un perill per als infants si entra en contacte amb els ulls.

I aquest gel omnipresent els últims mesos ha provocat un incident desafortunat en un col·legi de Pontevedra. Un nen de 3 anys ha patit greus cremades a l'ull i ha necessitat un trasplantament de membrana després que un altre infant li llancés, suposadament, la substància.

El nen es recupera després de ser intervingut aquest dimarts, segons ha explicat la mare d'en Fabricio a Europa Press, i, tot i que l'operació ha anat bé, temen que tingui seqüeles en la visió. I és que el gel li va provocar úlceres a l'ull i molt dolor, si jutgem pels crits de l'infant.

L'incident va passar al CEIP Vicente Arias de la Maza, a Lalín, i la mare del menor està pendent de l'evolució del seu fill per decidir si emprèn mesures legals.

 

La seva principal queixa és que el gel hidroalcohòlic estigués a l'abast de la quitxalla, de només 3 anys. També es queixa que el centre no portés el seu fill a l'hospital ràpidament i, per contra, s'esperés que el recollís la mare.

La Conselleria d'Eduació de Galícia ha defensat que el centre va seguir les pautes marcades en aquestes situacions, i a més de lamentar el "desafortunat accident", ha apel·lat a extremar les prevencions per evitar que es repeteixin situacions similars.

Alerta dels oftalmòlegs

Aquest no és un cas aïllat. També a Galícia, un nen de 2 anys ha patit una úlcera a la còrnia pel gel d'un dispensador situat en un parc de la Corunya on estava jugant.

Els experts alerten que la membrana de l'ull és molt sensible i una substància com el gel pot provocar lesions molt greus. Des de petites irritacions a la superfície còrnia fins a úlceres que poden acabar amb cirurgies, detalla la Societat Gallega d'Oftalmologia.

Aquests dos casos a Galícia són exemple de lesions greus, però, els últims mesos, hi ha hagut centenars d'incidents per esquitxades de gel als ulls, segons els centres de toxicologia.

És vital rentar l'ull amb aigua de seguida per diluir la concentració de gel i anar a un servei d'urgències oftalmològiques.

El Complex Hospitalari Universitari de la Corunya recomana que els dispensadors estiguin a menys alçada, per sota de la cara dels nens, i millor si estan subjectats a la paret, per evitar així que els nens el manipulin. Els oftalmòlegs creuen que és preferible que els nens es rentin les mans amb aigua i sabó, sempre que sigui possible.

ARXIVAT A:
Coronavirus Galícia
Anar al contingut