La policia va mobilitzar un gran dispositiu de recerca per trobar Joe (Policia d'Oldenburg)

Un nen de 8 anys desaparegut sobreviu una setmana en una claveguera a Alemanya

Sembla que hi va entrar per un desguàs i no va saber-ne sortir, fins que un vianant va sentir soroll al carrer sota la tapa del clavegueram

Troben, després de més d'una setmana de recerca, un nen de 8 anys que ha sobreviscut al clavegueram de la localitat alemanya d'Oldenburg, a la Baixa Saxònia. El nen, que han anomenat Joe per preservar-ne la identitat, va desaparèixer el 17 de juny a la tarda quan jugava prop de casa seva.

La policia d'Oldenburg va organitzar una recerca exhaustiva després que els pares denunciessin la desaparició del menor aquell mateix dia cap a quarts de set de la tarda, segons l'informe de la policia.

Al cap de vuit dies, dissabte al matí, un vianant va sentir soroll sota la tapa del clavegueram del carrer, i hi van trobar el nen amb vida. Els bombers van rescatar-lo de la claveguera, que es troba a uns 300 metres de casa seva. El menor va ser traslladat a l'hospital amb hipotèrmia, tot i que no presentava ferides importants.


Vuit dies de recerca

Amb aquest tuit, la policia de la ciutat donava la notícia que havien trobat Joe a les 6 del matí: "Joe, de 8 anys, és viu! L'acaben de trobar en una claveguera a Oldenburg."


La recerca policial va mobilitzar tota la ciutat, i es van seguir totes les pistes després de fer una crida a la ciutadania perquè aportés qualsevol informació sobre el cas.

Durant dies es van utilitzar drons, gossos especialitzats, fins i tot un helicòpter, i altaveus per fer diverses batudes, que es van ampliar a barris pròxims, sense cap resultat.

El testimoni d'una persona que va dir que havia vist el nen amb una persona desconeguda va fer activar un grup de recerca d'homicidis, davant la possibilitat que hi hagués hagut un segrest, i a mesura que passaven els dies es temia un desenllaç negatiu.


Com va entrar al clavegueram

El nen l'havien vist per última vegada en un descampat on hi ha un desguàs, per on es va poder ficar dins del clavegueram.

En el moment del rescat, el nen anava completament nu. Els robots d'una empresa especialitzada que es van introduir a la xarxa subterrània --on hi havia canonades de 60 centímetres de diàmetre-- van anar trobant la roba de Joe.

L'informe de la investigació de la policia conclou que Joe va entrar al clavegueram el mateix dia que va desaparèixer i que, un cop dins, es va desorientar i no va saber trobar la sortida. La policia també descarta la participació d'altres persones en la desaparició i negligència per part de la família.

"Joe es va arrossegar per un desguàs del sistema de clavegueram el dia de la seva desaparició i hi va perdre l'orientació després de diversos metres. La policia ha descartat negligència de tercers."

El cap de la policia d'Oldenburg, Johann Kühme, ha declarat que "el més important és que està viu, i immediatament el van traslladar a un hospital, on està en bones mans. Tots podem respirar alleujats". El pare de Joe ha dit als mitjans locals que, donades les circumstàncies, Joe "s'està recuperant bé".

ARXIVAT A:
PolicialMenorsAlemanya
Anar al contingut